Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Button: O Hamilton θα επιστρέψει δριμύτερος!

Ελλάδα 22:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Button: O Hamilton θα επιστρέψει δριμύτερος!

FORMULA 1

Button: O Hamilton θα επιστρέψει δριμύτερος!

FORMULA 1

Ο 34χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής είναι αυτή τη στιγμή ο πιο έμπειρος πιλότος στο grid.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Παρουσιάστηκε στη F1 το 2000 όπου ξεκίνησε ν’ αγωνίζεται με τα χρώματα της Williams – BMW και από τότε έχει εκκινήσει σε 253 αγώνες κερδίζοντας τους 15 εξ αυτών. Μάλιστα το 2009 πήρε τον παγκόσμιο τίτλο με τα χρώματα της Brawn.

Ο Button ήταν για 3 χρόνια στην ίδια ομάδα με το Hamilton, τη McLaren και παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις κατάφερε να κοντράρει στα ίσα τον ταλαντούχο προστατευόμενο της ομάδας και να τον κερδίσει πολλάκις.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του Hamilton αλλά και το πώς αντιδρά υπό πίεση ο Button πιστεύει: «Η νίκη του Rosberg που έσπασε το σερί νικών του Χάμιλτον ήταν σημαντική για τον ίδιο. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Lewis είναι αρκετά δυνατός για να επιστρέψει; Νομίζω πως ναι. Θα δούμε ένα πιο αποφασισμένο Lewis στον επόμενο αγώνα. Λατρεύει τη διαδρομή στον Καναδά. Θυμάμαι πως ο Lewis όταν είχαμε κάποια αψιμαχία στον αγώνα ή όταν δημιουργούνταν κάποιο θέμα ανάμεσά μας, ή ανάμεσα στο Lewis και στην ομάδα τα πήγαινε άσχημα στον αγώνα και εκδήλωνε τα συναισθήματά του μιλώντας δημόσια για ότι του συνέβαινε. Στον επόμενο αγώνα όμως με διέλυε. Επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ. Τα παιχνίδια ψυχολογίας που προσπαθούν να παίξουν οι άνθρωποι δε πιάνουν στην περίπτωσή του. Είναι σχετικά συναισθηματικός χαρακτήρας και υποφέρει μέσα του αλλά επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ. Θυμάμαι πριν καιρό στο Σπα είχε δημιουργηθεί ένα θέμα με τις ρυθμίσεις των αεροτομών και την κάθετη δύναμη που δεν του άρεσε και τον επηρέασε τότε αρνητικά. Εμφανίστηκε όμως πολύ δυνατός και κέρδισε τον επόμενο αγώνα. Είναι πολύ καλός στην ανατροπή των δεδομένων γιατί είναι πολύ καλός οδηγός, πολύ γρήγορος και μπορεί να παλέψει με το μονοθέσιο στην πίστα. Δε θα προβληματιστεί με το Nico στον επόμενο αγώνα».

Ο Button κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση στο Μονακό στον τελευταίο αγώνα. Στο παρελθόν είχε κοντραριστεί πολλάκις με το Hamilton, στον Καναδά μάλιστα οι δυο McLaren είχαν συγκρουστεί στην πίστα, τη χρονιά που ο Button πήρε μια επική νίκη υπό μεικτές συνθήκες όταν ο Vettel έκανε λάθος στον τελευταίο γύρο.

Ο Hamilton έχει κερδίσει 3 φορές στο Μόντρεαλ (2007, 2010, 2012). Μάλιστα το 2007 ήταν η πρώτη νίκη στην καριέρα του σε μια πίστα όπου έβλεπε για πρώτη φορά ως ρούκι. Εκκίνησε από την pole και κέρδισε τον αγώνα.

Advertisement

Το Καναδικό GP είναι προγραμματισμένο για την άλλη Κυριακή 8 Ιουνίου.