Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Brundle: «Τα πράγματα δεν ήταν εντάξει στη Ferrari»

Ελλάδα 11:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brundle: «Τα πράγματα δεν ήταν εντάξει στη Ferrari»

FORMULA 1

Brundle: «Τα πράγματα δεν ήταν εντάξει στη Ferrari»

FORMULA 1

Την άποψή του για τους λόγους για τους οποίους ο Maurizio Arrivabene δεν είναι πια στην ηγεσία της Gestione Sportiva της Ferrari, ανέλυσε κατά τη διάρκεια του Autosport International Show o Martin Brundle.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, με 165 Grand Prix και 98 κερδισμένους βαθμούς στο ενεργητικό του, έχει τα πια ρόλο τηλεσχολιαστή των αγώνων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και βάσει αυτού, κρίνει πως κάτι δεν πήγαινε καλά στη Scuderia όσο ο Ιταλός ήταν «στο τιμόνι».

«Δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι συμβαίνει αν δεν είσαι εντός ενός οργανισμού. Αλλά παρατηρώντας εξ αποστάσεως, έβλεπα πως τα πράγματα δεν ήταν όπως έπρεπε. Βλέποντας καταστάσεις όπως στο Χόκενχαϊμ, όπου ο Sebastian Vettel βρέθηκε υπό πίεση διότι δεν είχαν κινηθεί σωστά νωρίτερα στον αγώνα. Κι όταν βγήκε εκτός δρόμου, από εκείνο το σημείο και μετά βρέθηκε και εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Βλέπεις άλλα πράγματα, όπως το slipstreaming στη Μόντσα όπου ο Vettel δεν εκμεταλλεύτηκε μειωμένες αεροδυναμικές αντιστάσεις στο κυνήγι της pole ακολουθώντας τον Kimi Raikkonen, διότι η Ferrari παρέμεινε πιστή στην προσυμφωνημένη σειρά εμφάνισης στην πίστα. Κάποια πράγματα που έπρεπε να γίνουν, δεν γίνονταν», είπε ο Brundle.

Ο Arrivabene (αριστερά) αποτελεί παρελθόν και τη θέση του στη διοίκηση της Scuderia Ferrari ανέλαβε ο Mattia Binotto (δεξιά)

Στη συνέχεια ο 59χρονος αναφέρθηκε και στον διάδοχο του Arrivabene, τον Mattia Binotto. Και παρότι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για εκείνον ως τεχνικό διευθυντή, έβαλε ένα σημαντικό ερωτηματικό που αφορά στο πόσο διαφορετικός είναι ο νέος του ρόλος.

Advertisement
Advertisement

«Πιστεύω πως ο Mattia Binotto έχει καλή φήμη σχετικά με την εξέλιξη της ομάδας από τεχνικής πλευράς, σίγουρα είναι ηγέτης για την ομάδα του. Όμως τώρα θα πρέπει να λειτουργεί και ως αλεξικέραυνο. Να είναι μπροστά, να μιλάει σε κακούς, απαίσιους ανθρώπους στα ΜΜΕ της F1, όπως εγώ. Θα πρέπει να είναι μπροστά στις κάμερες και να εξηγεί γιατί τα πράγματα πήγαν καλά ή γιατί τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά. Είναι μία διαφορετική δουλειά, μία διαφορετική πρόκληση», τόνισε ο Βρετανός.