Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Briatore: «Βαρέθηκε τις υποσχέσεις ο Alonso»

Ελλάδα 1:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Briatore: «Βαρέθηκε τις υποσχέσεις ο Alonso»

FORMULA 1

Briatore: «Βαρέθηκε τις υποσχέσεις ο Alonso»

FORMULA 1

Τους λόγους που ώθησαν τον Fernando Alonso στο να διακόψει πρόωρα τη συνεργασία του με τη Ferrari, αποκάλυψε ο Flavio Briatore. Ο Ιταλός που ουσιαστικά αποτελεί μάνατζερ του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, έκανε δηλώσεις που θα συζητηθούν…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

«Ο Fernando αποφάσισε να αλλάξει ομάδα το 2013», αποκάλυψε ο δαιμόνιος Flavio. «Είχε κάνει συμφωνία κυρίων με τον Luca di Montezemolo (σ.σ. ήταν ακόμα στον προεδρικό θώκο της Ferrari) που έλεγε πως αν το μονοθέσιο του 2014 δεν ήταν ανταγωνιστικό, τότε θα έφευγε. Αρκούσε μόνο μία χειραψία ανάμεσα στους δύο άνδρες. Άλλωστε ο Fernando είχε βαρεθεί συνέχεια το ίδιο τροπάριο: “θα δεις, το επόμενο θα είναι μονοθέσιο-πρωταθλητής”».

Χείμαρρος στις δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, ο Briatore είπε κι άλλα ενδιαφέροντα. Όπως για παράδειγμα πως ο Alonso ήταν απογοητευμένος με την αδυναμία της Ferrari να στρατολογήσει κορυφαίους τεχνικός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα έπρεπε να προσπαθούν να φέρον το Νο1 σε κάθε τομέα, όχι το νούμερο… 25»!

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, για τον Alonso -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Briatore-, η Scuderia έκανε πολύ μεγάλο λάθος μη ασκώντας βέτο (σ.σ. όπως μπορεί) στην αλλαγή των κανονισμών που έφεραν την υβριδική τεχνολογία και τις σύγχρονες μονάδες ισχύος. Μία αλλαγή που άλλαξε τις ισορροπίες, υπέρ της Mercedes.

Τέλος, ο Briatore παραδέχθηκε πως υπήρξαν επαφές με τη Mercedes αλλά χωρίς να φτάσουν ποτέ στο επίπεδο των σοβαρών διαπραγματεύσεων.

O Briatore με τον Alonso, όταν βρίσκονταν ακόμα αμφότεροι στη Renault