Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Briatore: «Ταχύτερος του Vettel o Leclerc»

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Briatore: «Ταχύτερος του Vettel o Leclerc»

FORMULA 1

Briatore: «Ταχύτερος του Vettel o Leclerc»

FORMULA 1

Την άποψή του για τις εσωτερικές ισορροπίες στο στρατόπεδο της Scuderia Ferrari, εξέφρασε ο Flavio Briatore.

Advertisement
Advertisement

Ο δαιμόνιος μάνατζερ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Charles Leclerc έναντι του Sebastian Vettel, δίνοντας παράλληλα συμβουλές… πρωταθλητισμού στην ιταλική ομάδα που έχει να πανηγυρίσει τίτλο οδηγών από το 2007.

«Ο Leclerc είναι ταχύτερος του Vettel και έτοιμος να κατακτήσει τον τίτλο, αυτό είναι το πεπρωμένο του. Αν ήμουν επικεφαλής της ομάδας, θα τον επέλεγα ως τον Νο1 οδηγό. Είναι ένα μεγάλο ταλέντο, είναι επιθετικός και μπορεί να βελτιώνει το μονοθέσιό του. Όλοι μιλούν για την ‘ομάδα’ αλλά αυτά είναι απλά λόγια. Πρέπει να διαλέξεις έναν οδηγό για να διεκδικήσει τον τίτλο αλλιώς δεν πρόκειται να τον πάρει κανείς τους. Ο Vettel μπορεί να μείνει, γιατί είναι καλός οδηγός, αλλά μόνο ως Νο2», είπε ο Briatore στο ραδιόφωνο της RAI.

Στη συνέχεια ο 69χρονος Ιταλός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της Scuderia να κατακτήσει τον τίτλο στους κατασκευαστές, πράγμα που έχει να συμβεί από το 2008!

Advertisement
Advertisement

«Ελπίζουμε να τον κατακτήσει του χρόνου αλλά κάθε χρονιά, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην επόμενη. Για να κερδίσεις το πρωτάθλημα πρέπει να αποδίδεις τέλεια. Μπορεί να ηττηθείς σε έναν αγώνα αλλά πρέπει μακροπρόθεσμα να αποδίδεις ιδανικά κι ακόμα κι όταν δεν είναι ανταγωνιστικός, να είσαι έστω τρίτος ή τέταρτος. Στην F1, αν κάτι δεν αποδίδει, πρέπει να το αλλάζεις άμεσα. Η Ferrari είναι μία καλή ομάδα αλλά πρέπει να μπορείς να αντιδράς καλύτερα σε όσα συμβαίνουν στον αγώνα, να θυμάσαι πως υπάρχουν και αντίπαλοι. Και οι οδηγοί δεν μπορούν να κάνουν ανόητα λάθη», είπε με νόημα ο Briatore.