Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Brawn: Θα συνεχιστεί το 2014 η κυριαρχία της Red Bull

Ελλάδα 23:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brawn: Θα συνεχιστεί το 2014 η κυριαρχία της Red Bull

FORMULA 1

Brawn: Θα συνεχιστεί το 2014 η κυριαρχία της Red Bull

FORMULA 1

O αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes και κορυφαίος μηχανικός Ρος Μπρον εκτιμά πως οι μεγάλες αλλαγές κανονισμών που έρχονται για τη νέα χρονιά στη F1, δεν είναι αρκετές για να υπάρξει ανατροπή στην κυριαρχία της Red Bull Racing.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Μπρον που φυσικά αναλύει προσεκτικά μετά από κάθε αγώνα τα δεδομένα των αντιπάλων έχει εντοπίσει τη βελτίωση της τελικής ταχύτητας των RB9 τομέας στον οποίο παραδοσιακά υστερούσαν τα μονοθέσια από το Μίλτον Κέινς.

Μιλώντας σχετικά ο 58χρονος μηχανικός τόνισε: «Μέρος της βελτίωσης σε απόδοση που πέτυχαν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος προέρχεται από τομείς που θα μπορούν να αξιοποιήσουν και τη νέα χρονιά. Ξαφνικά τους βλέπουμε να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις σε τελική ταχύτητα, υστερούσαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια σ’ αυτό τον τομέα. Προφανώς κατάφεραν να μειώσουν τις αεροδυναμικές αντιστάσεις του σχήματος χωρίς να χάσουν σε κάθετη δύναμη, αν αυτή τη γνώση την μεταφέρουν την επόμενη χρονιά θα είναι μεγάλη πρόκληση να τους αντιμετωπίσει κανείς. Μπορεί ν’ αλλάζουν πολλά πράγματα το 2014 αλλά αυτό που σίγουρα παραμένει σταθερό είναι οι γνώσεις σου. Δεν ξεχνάς όσα έχεις μάθει. Όσα λοιπόν βρήκαν σ’ αυτό το μονοθέσιο σίγουρα θα τα αξιοποιήσουν και στο καινούργιο».

Advertisement
Advertisement

Αναφερόμενος στο θέμα ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερκατέδειξε το στόχο της ομάδας στους εναπομείναντες αγώνες: «Καθότι οι τίτλοι έχουν κριθεί ότι μάθουμε φέτος θα το έχουμε κέρδος για του χρόνου. Η δουλειά μας στο Μίλτον Κέινς είναι πλέον επικεντρωμένη στο νέο μονοθέσιο του 2014 αλλά υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα ακόμη να μάθουμε από το φετινό μονοθέσιο. Είναι κέρδος για μας ότι οι ανταγωνιστές μας μάχονται για τη 2η θέση στους κατασκευαστές τη στιγμή που εμείς έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στη νέα χρονιά».