Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Boullier: Υπάρχει μεγάλη δυναμική στη McLaren Honda!

Ελλάδα 8:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Boullier: Υπάρχει μεγάλη δυναμική στη McLaren Honda!

FORMULA 1

Boullier: Υπάρχει μεγάλη δυναμική στη McLaren Honda!

FORMULA 1

Η McLaren MP4-29H/1X1 χτες στα χέρια του Στόφελ Βαντούρν δε κατάφερε να συμπληρώσει χρονομετρημένο γύρο στην πρώτη ημέρα δοκιμών εξέλιξης στο Άμπου Ντάμπι και τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν σημαντικά στη δεύτερη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, μίλησε μετά την πρώτη προβληματική μέρα δοκιμών εξέλιξης για τη McLaren Honda στο επίσημο δικτυακό τόπο της Formula 1.

Είχατε μια δύσκολη πρώτη μέρα…

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει μεγάλη προσδοκία. Θα περάσουν τα προβλήματα προσαρμογής πρέπει να γίνουν όλα τα βασικά είναι μια δύσκολη διαδικασία και είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Τι στόχο έχετε σ’ αυτή την πρώτη δοκιμή;

Να ελέγξουμε τον τρόπο δουλειάς και συνεργασίας ανάμεσα στις δυο εταιρείες που ήταν συνεργάτες πριν από 20 χρόνια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει σιγουριά ότι όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Το πρόγραμμα IT είναι πολύ μεγάλο ώστε να συνδεθεί το Πάραγκον της McLaren με τη Honda στο Μίλτον Κέινς, την Ιαπωνία και την πίστα. Πρόκειται για πολύ μεγάλο όγκο κοινών δεδομένων που πρέπει να το λαμβάνουν όλοι. Είναι μια πρόκληση. Τέλος είναι η λειτουργία της μονάδας ισχύος. Πρέπει να ελέγξουμε ότι όλα τα συστήματα δουλεύουν σωστά πάνω στο μονοθέσιο.

Advertisement

Πόσο σημαντική είναι η αποκλειστική συνεργασία;

Καθοριστική για να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να είσαι πρώτη προτεραιότητα. Είναι τόσο πολύπλοκη η μονάδα ισχύος τώρα πάρτε για παράδειγμα τη μπαταρία μόνο ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων μπορεί να κατανοήσει την τεχνολογία και να επενδύσει στην εξέλιξή της αλλά και να τη διαμορφώσει στους χώρους ενός μονοθεσίου F1.

O Vandoorne (αριστερά), μιλάει με τον αγωνιστικό διευθυντή της McLaren, Eric Boullier

Advertisement

Γιατί δε βάλατε κάποιον πιο έμπειρο οδηγό;

Είναι μόνο έλεγχος συστημάτων δεν έχει να κάνει με την απόδοση του μονοθεσίου, πρέπει να μαζέψουμε δεδομένα οπότε δεν έχει σπουδαίο ρόλο ο οδηγός.

Advertisement