Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Bottas: Δε μου αρκεί πλέον το βάθρο!

Ελλάδα 18:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bottas: Δε μου αρκεί πλέον το βάθρο!

FORMULA 1

Bottas: Δε μου αρκεί πλέον το βάθρο!

FORMULA 1

Ο 24χρονος Φινλανδός πιλότος εντυπωσιάζει στους τελευταίους αγώνες με τις εμφανίσεις του με τα χρώματα της Williams.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Valtteri Bottas διανύει τη 2η χρονιά του στη F1 και ήδη με τις επιδόσεις του έχει καταφέρει να στρέψει τα βλέμματα πάνω του. Η Williams φέτος έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο πράγμα που φάνηκε από τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης ακόμη. Όμως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δεν ταιριάζουν σε όλες τις πίστες, υπάρχει θέμα στις αργές και κλειστές διαδρομές, όπως και σ’ αυτές που απαιτούν μεγάλη σταθερότητα στο φρενάρισμα.

Επιπλέον προβλήματα αξιοπιστίας και λάθη στρατηγικής δεν επέτρεψαν στους Massa και Bottas να εκμεταλλευτούν πλήρως της δυναμική του μονοθεσίου στους πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Όμως στα τελευταία 3 GP σε Αυστρία, Βρετανία και Γερμανία ο Bottas είναι συνεχώς στο βάθρο. Στο ξεκίνημα της χρονιάς ο Νο 77 είχε βάλει σα στόχο ν’ ανέβει φέτος μια φορά στο βάθρο. Αυτό φυσικά πλέον δεν του αρκεί: «Νιώθω πραγματικά τυχερός που βρίσκομαι σ’ αυτή την ομάδα. Πέρυσι δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βρισκόμασταν 3 φορές συνεχώς στο βάθρο. Αυτό είναι το πακέτο που έχουμε, η πρόοδός μας οφείλεται σε σκληρή δουλειά και πρέπει πάντα να στοχεύουμε σε περισσότερα. Σίγουρα μου άρεσε που ανέβηκα ξανά στο βάθρο αλλά πλέον δε μου αρκεί. Η μάχη με το Lewis ήταν αμφίρροπη και ήξερα πως στο τέλος θα φτάσει πίσω μου. Κρίσιμη ήταν η καλή έξοδος από στις στροφές (1, 2/3) όπου ακολουθούσε ευθεία με DRS και το φρενάρισμα όσο πιο αργά γίνονταν στην στροφή 5. Επίσης σε συνεργασία με τους μηχανικούς μου επέλεξα σωστά τις χαρτογραφήσεις που χρειάζονταν για ν’ αμυνθώ».

Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή (27/7, απευθείας Alpha 14:10) στο στενό, αργό και σκονισμένο Ουγγαρόρινγκ. Τα πράγματα εκεί θα είναι πιο δύσκολα για τη Williams καθώς δεν βολεύεται εξίσου καλά σε πίστες με τέτοια χαρακτηριστικά. Δύσκολα ο Bottas θα μπορέσει να διατηρήσει το σερί στο βάθρο.