Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μπαίνει στην F1 η Aston Martin;

Ελλάδα 5:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαίνει στην F1 η Aston Martin;

FORMULA 1

Μπαίνει στην F1 η Aston Martin;

FORMULA 1

Βόμβα μεγατόνων έσκασε το βράδυ του Σαββάτου καθώς δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ στο έγκυρο βρετανικό Autocar που θέλει την Aston Martin να είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Red Bull!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Η αυστριακή εταιρεία είναι γνωστό πως είναι στα… μαχαίρια με τη νυν συνεργάτιδά της στον τομέα της παροχής μονάδων ισχύος – τη Renault. Αφού η προσπάθειά της να πείσει την Audi και το VW Group γενικότερα να μπει στο παιχνίδι και καθώς το σενάριο συνεργασίας με τη Ferrari διαψεύστηκε κατηγορηματικά, φτάσαμε στο χθεσινοβραδινό «μπαμ».

Ας δούμε όμως αναλυτικά το σενάριο αυτό καθώς είναι πιο περίπλοκο απ’ ότι αρχικά ακούγεται. Βλέπετε, το 5% της Aston Martin ανήκει στη… Mercedes και μία τέτοια συμφωνία, θα επέτρεπε στη Red Bull Racing να χρησιμοποιεί τις κυρίαρχες αυτή τη στιγμή, μονάδες ισχύος της γερμανικής εταιρείας!

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι κλειδιά στο παραπάνω πάντρεμα, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer, και ο διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνιών, Simon Sproule. Αυτό το δίδυμο, εργαζόταν παλαιότερα στη Nissan και ουσιαστικά είναι οι άνθρωποι που γέννησαν και υλοποίησαν την ιδέα του branding της Red Bull Racing από την Infiniti.

aston-martin-logo-b640

Θα μπορούσε λοιπόν η ομάδα να μετονομαστεί σε Aston Martin Red Bull Racing και να χρησιμοποιεί κινητήρες με το σήμα της Mercedes. Ενδεχομένως και… τελευταίου spec!

Advertisement

Οι «ταύροι» έχουν συμβόλαιο με τη Renault μέχρι το τέλος του 2016 αλλά όπως έχουμε πολλάκις δει στον μαγικό κόσμο της Formula 1, τα συμβόλαια είναι για να σπάνε. Αναμένουμε εξελίξεις και μάλιστα άμεσα. Μείνετε συντονισμένοι στο Νο1 site για το αυτοκίνητο και τους αγώνες.