Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποστολή ΗΠΑ: Pole για Hamilton στο Ώστιν!

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστολή ΗΠΑ: Pole για Hamilton στο Ώστιν!

FORMULA 1

Αποστολή ΗΠΑ: Pole για Hamilton στο Ώστιν!

FORMULA 1

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πέμπτου παγκόσμιου τίτλου του έκανε ο Lewis Hamilton! Ο οδηγός της Mercedes πήρε την τρίτη συνεχόμενη pole του στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών και αν πάρει 8 βαθμούς περισσότερους από τον Sebastian Vettel που κατετάγη δεύτερος αλλά εκκινεί πέμπτος λόγω ποινής, θα σφραγίσει τον τίτλο!

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΕΞΑΣ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Μπορεί χθες η βροχή να ήταν ασταμάτητη, όμως σήμερα, παρότι ο ουρανός του Τέξας είναι βαρύς, δεν βρέχει. Με στεγνό οδόστρωμα έλαβε χώρα η τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών, με στενό ξεκίνησαν και οι κατατακτήριες δοκιμές, αν και με πιθανότητα της τάξης του 10% να βρέξει πριν το τέλος της διαδικασίας. Με τη θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς Κελσίου, αέρα και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 21.

Στο Q1 ήταν ο Hamilton ταχύτερος, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.34.130, όντας σχεδόν τέσσερα δέκατα κάτω από τον teammate του στη Mercedes, Valtteri Bottas, αλλά και τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου, Sebastian Vettel.


View this post on Instagram

When racing in the US… #cheerleaders #texas #austin #f1 #formula1 #cota @seitanf1

A post shared by NewsAuto.gr (@newsauto) on

Advertisement
Advertisement

Στην ουρά, δεν είχαμε εκπλήξεις. Εκτός διαδικασίας τέθηκαν η McLaren του Fernando Alonso, οι δύο Williams των Sergey Sitorkin και Lance Stroll, η Sauber του Marcus Ericsson και η δεύτερη McLaren με τον Stoffel Vandoorne.

Παρότι στο Q1 είδαμε να χρησιμοποιείται αποκλειστικά η ultra soft γόμα της Pirelli, στο Q2 o Vettel βγήκε στην πίστα με τη super soft και με αυτή σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, πίσω μόνο από τον Raikkonen που είχε διαφορετική στρατηγική, χρησιμοποίησε μόνο την ultra και με αυτή θα εκκινήσει τον αγώνα. Αντίθετα ο Vettel που κουβαλάει και ποινή 3 θέσεων στο grid, όπως και οι Mercedes που ακολούθησαν στην κατάταξη, θα εκκινήσουν με τη super soft.

Advertisement

Απών από το Q2 ήταν ο Max Verstappen καθώς ένα βίαιο πέρασμα πάνω από τα κερμπ στο Q1, πλήγωσε την RB14 σε βαθμό που δεν υπήρχε χρόνος να επισκευαστεί. Μαζί του στη ζώνη αποκλεισμού ήταν ο Carlos Sainz που ήταν μόλις 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον teammate του στη Renault, Nico Hulkenberg, η Haas του Kevin Magnussen και οι δύο Toro Rosso.

Στο Q3, ο Hamilton επικράτησε του Vettel για 88 χιλιοστά του δευτερολέπτου, με τον Bottas στο 1 δέκατο και τον Raikkonen στα 4! Όμως ο Φινλανδός στη δεύτερη προσπάθειά του ήταν αρκετά ταχύτερος, βρέθηκε προσωρινά στην pole αλλά ο Hamilton είχε εκ νέου απάντηση. Κατέβηκε στο 1.32.237, δηλαδή ήταν 70 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος. Ο τελευταίος που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ήταν ο Vettel που όμως ήταν 0.061 πίσω από τον Hamilton.

Advertisement

Έτσι στην pole είναι ο Βρετανός που ισοφάρισε το ρεκόρ του Michael Schumacher με τέσσερις pole positions επί Αμερικανικού εδάφους. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί η εκκίνηση με τον Raikkonen να βρίσκεται πλάι του στην πρώτη σειρά του grid και να έχει καλύτερη πρόσφυση με τα ultra soft! Στη δεύτερη σειρά θα είναι ο Bottas με τον Daniel Ricciardo ενώ ο Vettel στην τρίτη με τον Esteban Ocon.

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης να δούμε την αναρρίχηση του Verstappen στην κατάταξη, μιας και θα εκκινήσει μόλις δέκατος-πέμπτος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

usa18-pole-times640