Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποστολή ΗΠΑ: Η απάντηση της Ferrari

Ελλάδα 21:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστολή ΗΠΑ: Η απάντηση της Ferrari

FORMULA 1

Αποστολή ΗΠΑ: Η απάντηση της Ferrari

FORMULA 1

Μπορεί στο μουσκεμένο Circuit of the Americas o Lewis Hamilton να έκανε το 2 στα 2 την Παρασκευή, ωστόσο η τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole position ανήκε στη Ferrari. Και την παρακολουθήσαμε από κοντά.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΕΞΑΣ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Παρά τη χθεσινή κακοκαιρία οι Αμερικανοί δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην F1, η οποία μέσω του αγώνα στο COTA δείχνει να κερδίζει συνεχώς έδαφος σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού.

Περισσότερα ήταν τα κόκκινα μπλουζάκια στις κερκίδες αλλά και τους γύρω λόγους όπου περιπλανηθήκαμε πριν την τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, σε μία προσπάθεια ταχύρρυθμης εκμάθησης της εντυπωσιακής αυτής πίστας, με την χαρακτηριστική ανηφόρα προς την πρώτη στροφή. Ανηφόρα που… δύσκολα ανεβαίνεις με τα πόδια.

Advertisement
Advertisement

Στα paddock που είναι πιο ήσυχα απ’ ότι στους ευρωπαϊκούς αγώνες, η προσοχή ήταν στραμμένη κυρίως στο στρατόπεδο της Ferrari. Μία ματιά στο πρόσωπο του Maurizio Arrivabene ήταν αρκετή για να μαρτυρήσει την πίεση στο ιταλικό στρατόπεδο καθώς σε συνδυασμό και με την ποινή 3 θέσεων που έχει στο grid o Sebastian Vettel, η προσπάθεια να αναστρέψει την εις βάρος του κατάσταση φαντάζει… βουνό.

Πάντως στο FP3 τα κόκκινα μονοθέσια έκαναν το 1-2, με τον Γερμανό να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο. Ήταν  ένα 60λεπτο γεμάτο δράση, εύλογο μετά το χρόνο που έχασαν οι ομάδες λόγω της βροχής την Παρασκευή.

Advertisement

Ferrari και Mercedes προσέγγισαν διαφορετικά τη διαδικασία, με την ιταλική ομάδα να ξεκινά με τα ultra soft ελαστικά, την ώρα που η γερμανική επικεντρωνόταν σε προσομοιώσεις μεγάλων αποστάσεων.

Μετά τη μισή ώρα άρχισαν όλοι τις προσομοιώσεις κατατακτήριων αλλά και πάλι η Ferrari ήταν μπροστά. Μόνο που ο Vettel «προσπέρασε» τον Kimi Raikkonen και ο Lewis Hamilton έφτασε μία ανάσα κοντά τους.

Advertisement

Κι ενώ την πρώτη τριάδα τη χώριζαν μόλις 73 χιλιοστά του δευτερόλεπτου, ο Valtteri Bottas έμεινε επτά δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω, έχοντας μάλιστα δώσει μία «μάχη» με τη McLaren του Fernando Alonso, σε ένα σκηνικό ασυνήθιστο σε ελεύθερες δοκιμές.

Οι Red Bull ήταν στο δευτερόλεπτο, με τον Charles Leclerc στο ρόλο του best of the rest με την Alfa Romeo Sauber.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

usa18-fp3-times640

O καιρός εδώ στο Ώστιν είναι φθινοπωρινός, με βαριά σύννεφα στον ουρανό αλλά ακόμα, σήμερα δεν έχει βρέξει.