Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποκλείστηκαν από το GP Ιαπωνίας οι Renault

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλείστηκαν από το GP Ιαπωνίας οι Renault

FORMULA 1

Αποκλείστηκαν από το GP Ιαπωνίας οι Renault

FORMULA 1

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αποφάσισε να αποκλείσει τα μονοθέσια της Renault από την τελική κατάταξη του Grand Prix Ιαπωνίας.

Advertisement
Advertisement

Μετά από επίσημη διαμαρτυρία από τη Racing Point, υπήρξε εξέταση του συστήματος κατανομής πέδησης που χρησιμοποιούσαν στην πίστα της Σουζούκα οι R.S.19 των Daniel Ricciardo και Nico Hulkenberg.

Παρότι κρίθηκε πως το εν λόγω σύστημα δεν πήγαινε κόντρα στο γράμμα των τεχνικών κανονισμών, οι εκπρόσωποι της FIA που κλήθηκαν να αποφασίσουν για τη νομιμότητά του, το έκριναν ως βοήθημα, άρα παράνομο.

Έτσι ο Αυστραλός χάνει την έκτη θέση στην Ιαπωνία και ο Γερμανός την ένατη. Μαζί φυσικά χάνονται και οι βαθμοί που συνέλεξε η γαλλική ομάδα. Ως αποτέλεσμα, έκτος ανεβαίνει ξανά ο Charles Leclerc με τη Ferrari, έβδομος ανεβαίνει ο Pierre Gasly με την Toro Rosso, οι δύο Racing Point των Sergio Perez και Lance Stroll περνούν στις θέσεις 8 και 9 ενώ τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπληρώνει ο Daniil Kvyat με την Toro Rosso.

Advertisement
Advertisement

Έτσι στη βαθμολογία των οδηγών ο Gasly παραμένει έβδομος αλλά με 75 πόντους, ο Alex Albon είναι στους 64 και πίσω τους γίνεται χαμός: ο Perez ανέβηκε στους 37, ο Lando Norris είναι στους 35 ενώ οι Kvyat, Ricciardo, Hulkenberg ισοβαθμούν στους 34.

Στους κατασκευαστές η Renault μένει στους 68 και πέμπτη, η Toro Rosso ανεβαίνει στους 62 και η Racing Point στους 58.

Advertisement

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως η γαλλική ομάδα έχει περιθώριο μέχρι το 10 πρωί της Πέμπτης (σε ώρα Μεξικό) για να ασκήσει έφεση.