Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποχωρούν μαζί Red Bull και Renault;

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποχωρούν μαζί Red Bull και Renault;

FORMULA 1

Αποχωρούν μαζί Red Bull και Renault;

FORMULA 1

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Red Bull Ring στην Αυστρία μετατράπηκε σε Mercedes Ring με τους Rosberg και Hamilton να κάνουν περίπατο χωρίς αντίπαλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Την ίδια στιγμή η κατάσταση είναι τεταμένη στην ομάδα της Red Bull και στο εργοστάσιο της Renault καθώς από τους τέσσερις οδηγούς με Renault των Red Bull/Toro Rosso μόνο δυο (Verstappen 8ος, Ricciardo 10ος) βαθμολογήθηκαν.

Η Renault βρίσκεται σε δύσκολη θέση με τη μονάδα ισχύος από πέρυσι καθώς η απόδοσή της δεν είναι η αναμενόμενη. Φέτος τα πράγματα πάνε χειρότερα καθώς γίνονται ανεπιτυχείς προσπάθειες για βελτιώσεις. Παράλληλα είναι σαφές πως από το τεχνικό επιτελείο της Red Bull λείπει η ενορατική προσέγγιση του Adrian Newey είναι σαφές πως η RB11 δεν έχει κορυφαία αεροδυναμική απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Δια στόματος του επικεφαλής της Renault F1 Cyril Abiteboul τονίστηκε πως οι ιθύνοντες της εταιρείας το αν θα παραμείνουν στη F1 μετά το τέλος της χρονιάς. Την ίδια στιγμή που έχουν φουντώσει ανυπόστατες φήμες για επικείμενη συμφωνία Red Bull – Ferrari. Μάλιστα ο πρόεδρος του γκρούπο Fiat, Sergio Marchionne ξεκαθάρισε πως η Scuderia είναι έτοιμη να παρέχει μονάδες ισχύος στη Red Bull. Δείχνοντας τις προθέσεις του ο Ιταλός μάνατζερ εξήρε την προσφορά/συμβολή της Red Bull στο άθλημα εκφράζοντας το θαυμασμό του: «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μονάδα ισχύος σε όσες ομάδες θέλουν να αγωνιστούν».

mateschitz640

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος βρίσκεται όμως ο ιδιοκτήτης της Red Bull Racing και του Red Bull Ring, Dietrich Mateschitz. Ο βαθύπλουτος Αυστριακός  που ήταν οικοδεσπότης στον τελευταίο αγώνα συναντήθηκε στο περιθώριο του Αυστριακού GP με τον ισχυρό άντρα της F1, Bernie Ecclestone. Μετέπειτα ο υπέργηρος Βρετανός μάνατζερ δήλωσε: «Αν κέρδιζαν μπορεί να έφευγαν, τώρα που χάνουν αποκλείεται».

Advertisement

Ο Mateschitz ξεκαθάρισε πως δεν έχει επαφές με τη VW για τη F1, δεν σκοπεύει να φτιάξει δική του μονάδα ισχύος και δε σκοπεύει να πάρει μονάδες ισχύος από τη Ferrari. Επισήμανε δε ότι: «Δεν πρόκειται να έχουμε άλλη χρονιά τέτοια χάλια. Τουλάχιστον πέρυσι πήραμε 3 νίκες και τη 2η θέση στους κατασκευαστές, φέτος είμαστε στο πουθενά. Πρέπει να υπάρξει σύντομα δέσμευση από τη Renault ότι θα βελτιωθούν θεαματικά, ότι μπορούν να το πραγματοποιήσουν και να το χρηματοδοτήσουν αυτό». Ο Mateschitz άφησε να εννοηθεί πως αν αποχωρήσει η Renault θα κάνει το ίδιο και αυτός με τις Red Bull, Toro Rosso. Όταν ρωτήθηκε για το συμβόλαιο του Αυστριακού GP που είναι μέχρι το 2020 αποσυνέδεσε τα δυο θέματα εντελώς.