Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποχωρεί από την F1 o Felipe Massa

Ελλάδα 21:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποχωρεί από την F1 o Felipe Massa

FORMULA 1

Αποχωρεί από την F1 o Felipe Massa

FORMULA 1

Βόμβα στα Paddock της Formula 1, με τον Felipe Massa να ανακοινώνει στο περιθώριο του ιταλικού Grand Prix, πως στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν που διανύουμε θα αποχωρήσει από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Ο 35χρονος έδωσε συνέντευξη Τύπου στο ιταλικό σιρκουί όπου μοιράστηκε με τα ΜΜΕ την απόφασή του να αποχωρήσει από το σπορ όπου σε 242 αγώνες, έχει πανηγυρίσει 11 νίκες, 15 ταχύτερους γύρους, 16 pole positions Και 41 παρουσίες στο βάθρο.

Το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι τον προσεχή Νοέμβριο, θα αποτελέσει το κύκνο άσμα για τον Βραζιλιάνο, που εκεί θα συμπληρώσει 250 Grand Prix! Διαβάστε όσα είπε για την απόφασή του αλλά και τον μέντορά του, τον Michael Schumacher, πατώντας εδώ.

Advertisement
Advertisement

Ο Massa έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2002, ως οδηγός τότε της Sauber. Βαθμολογήθηκε μόλις στον δεύτερο αγώνα του και τράβηξε τα βλέμματα των ανθρώπων της Ferrari που του έδωσαν ρόλο δοκιμαστή στη Scuderia για την επόμενη σεζόν. Τη διετία 2004-2005 μοιραζόταν ανάμεσα στις δύο ομάδες, ως εφεδρικός οδηγός της ιταλικής ομάδας και επίσημος οδηγός της ελβετικής.

Το 2006 είχε τη μεγάλη ευκαιρία του, καθώς η Ferrari του εμπιστεύτηκε ρόλο επίσημου οδηγού στο πλευρό του Michael Schumacher. O Βραζιλιάνος πήρε δύο νίκες και έκλεισε τη σεζόν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών.

Το 2008 έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, τον οποίο όμως έχασε από τον Lewis Hamilton ενώ το 2009 η καριέρα του δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα. Στις δοκιμές του ουγγρικού Grand Prix χτυπήθηκε στο κράνος από ένα ελατήριο που είχε εκτοξευθεί από τη Brawn του Rubens Barrichello, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Advertisement

Επέστρεψε στις πίστες και παρέμεινε στο Μαρανέλο έως και το 2013, χωρίς όμως να επαναλάβει τις επιτυχίες του παρελθόντος.

Massa-china16-d640

Advertisement

Το 2014 έκανε ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του, μετακομίζοντας στην ιστορική Williams, για λογαριασμό της οποίας οδηγεί μέχρι σήμερα.