Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος για Honda

Ελλάδα 3:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος για Honda

FORMULA 1

Αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος για Honda

FORMULA 1

Η Honda αποφάσισε ενόψει του Grand Prix Βελγίου να ξοδέψει τα περισσότερα token που είχε διαθέσιμα για την αναβάθμιση των μονάδων ισχύος της. Συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες ξόδεψαν επτά από τα δέκα που τους είχαν μείνει, προσπαθώντας να βοηθήσουν τη McLaren στη μάχη που δίνει με τη Toro Rosso για την έκτη θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Η βρετανική ομάδα παραμένει τρεις πόντους πίσω (με 42 έναντι 45 της ιταλικής ομάδας) αλλά με την STR να χρησιμοποιεί περυσινές μονάδες της Ferrari, έχει την ευκαιρία να αποκτήσει πλεονέκτημα στην τελική ευθεία της σεζόν.

Σύμφωνα με τη Honda, οι αναβαθμίσεις αφορούν περισσότερο την βελτιστοποίηση της λειτουργίας της μονάδος ισχύος και όχι καθαρά στην αύξηση της ιπποδύναμης και περιλαμβάνουν εργασίες στο θάλαμο καύσης, τον υπέρ-τροφοδότη και τον κομπρέσορα. Αποσκοπούν στο να κάνουν πιο αποτελεσματικό το συνολικό πακέτο της Honda, αποσκοπώντας περισσότερο στη βέλτιστη λειτουργία παρά στην αύξηση της ιπποδύναμης.

Advertisement
Advertisement

Alonso-Silver16-prodromou640tall

Στο Βέλγιο, τόσο ο Jenson Button όσο και ο Fernando Alonso έχουν στη διάθεσή τους τις νέες μονάδες ισχύος. Ο Βρετανός είναι στο όριο σε ότι αφορά σε μονάδα εσωτερικής καύσης, Turbo, MGU-K και MGU-H. Από την πλευρά του, ο Ισπανός έχει φτάσει στο όριο σε όλα τα μέρη της δικής του μονάδας ισχύος. Κάθε αλλαγή από εδώ και πέρα, θα φέρνει ποινή.