FORMULA 1

Alonso: O Raikkonen δεν είναι ταχύτερος του Massa

Ελλάδα 16:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alonso: O Raikkonen δεν είναι ταχύτερος του Massa

FORMULA 1

Alonso: O Raikkonen δεν είναι ταχύτερος του Massa

FORMULA 1

Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari, παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ομάδας μαζί με τους Φελίπε Μάσα και Καμούι Κομπαγιάσι στο περιθώριο του Ιαπωνικού GP που θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή στην πίστα της Σουζούκα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Εκεί ο Αλόνσο μιλώντας για το 2014 και τη συνεργασία του με το Ράικονεν τόνισε: «Για την επόμενη χρονιά με τον Κίμι μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα όπου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Όμως νομίζω ότι από ταχύτητα ο Φελίπε δεν υστερεί. Όταν αγωνίζονταν μαζί στη Ferrari ο Φελίπε ήταν εξίσου γρήγορος. Αν έχουμε ανταγωνιστικό μονοθέσιο θα ευχαριστηθούμε του χρόνου καθότι θα κάνουμε πολύ καλά πράγματα. Αν όμως δεν έχουμε ανταγωνιστικό μονοθέσιο δε νομίζω πως το 2014 θα διαφέρει και πολύ από φέτος. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη για τη 2η θέση στους κατασκευαστές όχι και ο πιο ευχάριστος στόχος για μας. Επίσης εγώ προσπαθώ να πάρω τη 2η θέση τους οδηγούς τα έχω καταφέρει καλύτερα από 20 οδηγούς εκ των 22».

Την Κυριακή στη Σουζούκα δεν αποκλείεται να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο ο Φέτελ. Αναφερόμενος στον πρωταθλητή, ο Αλόνσο παραδέχτηκε: «Άγγιξε το τέλειο όλα αυτά τα χρόνια και πήρε τους τίτλους. Είναι αλήθεια πως είχε και έχει καλύτερο μονοθέσιο. Θα δούμε και στη συνέχεια της καριέρας του πόσο καλός θα είναι, σήμερα είναι κορυφαίος. Αλλά και ο Χάμιλτον την πρώτη χρονιά άγγιξε τον τίτλο, τον πήρε τη 2η και μετά ξεφούσκωσε. Κάποιες φορές έχεις το κατάλληλο μονοθέσιο, άλλες όχι. Αυτή τη στιγμή η Red Bull και ο Φέτελ είναι ο κορυφαίος συνδυασμός και παραείναι καλοί για μας».

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στη σύγκριση Μάσα – Ράικονεν ο Αλόνσο λέει αλήθεια αναφερόμενος στο  2008. Τότε ο Μάσα που άγγιξε τον τίτλο είχε υποσκελίσει το Ράικονεν. Όμως ο Βραζιλιάνος πιλότος δεν είναι πια ο ίδιος μετά τον τραυματισμό του το 2009. Επιπλέον σήμερα ο Ρομάν Γκροζάν είναι σαφώς ταχύτερος του Iceman στη μάχη με το χρονόμετρο.

Κοιτώντας όμως τη βαθμολογία αλλά και την απόδοση στους αγώνες όπου ο Ράικονεν (167 β.) έχει μαζέψει υπερδιπλάσιους βαθμούς από το Γκροζάν (72β.) εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι στη Ferrari ποντάρουν σ’ αυτή την ικανότητα του Iceman. Αντίστοιχη είναι βαθμολογικά και η εικόνα του Αλόνσο (195 β.) με τον Μάσα (89β.)

zp8497586rq