Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλόνσο: Φαβορί οι Mercedes στο Μονακό!

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλόνσο: Φαβορί οι Mercedes στο Μονακό!

FORMULA 1

Αλόνσο: Φαβορί οι Mercedes στο Μονακό!

FORMULA 1

Ο Ισπανός πιλότος παρότι στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ήταν μόλις 87 χιλιοστά πιο αργός από το Ρόσμπεργκ πιστεύει πως οι W04 είναι τα μονοθέσια που πρέπει να περάσει αν θέλει ν’ ανέβει στο μεσαίο σκαλί του βάθρου. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σχετικά χτες ο Ισπανός πρωταθλητής που φορά ένα κράνος σε χρώματα χρυσό και άσπρο με τις 32 νίκες του σε μορφή παζλ τόνισε: « Οι Mercedes είναι δυνατές. Βρίσκονται στην pole στους τελευταίους 3 αγώνες και περιμένω το ίδιο να συμβεί και εδώ. Επίσης και πέρυσι εδώ ο Σουμάχερ ήταν στην pole πριν την ποινή. Καθότι είναι δύσκολο να προσπεράσεις αν βρεθούν μπροστά είναι τα φαβορί. Δικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα άρα το βασικό είναι να μειώσω τη διαφορά βαθμών από τους Φέτελ και Ράικονεν που είναι μπροστά μου».

Ο Αλόνσο έχει 72 βαθμούς, ο Ράικονεν 85 και ο πρωτοπόρος Σεμπάστιαν Φέτελ 89.

Αν ο Αλόνσο κερδίσει θα γίνει ο πρώτος πιλότος στην ιστορία του θεσμού που έχει κερδίσει το συγκεκριμένο αγώνα με 3 ομάδες. Ο Ισπανός στο παρελθόν έχει πάρει τη νίκη με τα χρώματα της Renault το 2006 και με τα χρώματα της McLaren το 2007.

Advertisement
Advertisement

Ο 31χρονος πρωταθλητής μιλώντας για το θέμα των ημερών όσον αφορά στις επικείμενες αλλαγές στα ελαστικά τόνισε μεταξύ άλλων: «Στη Βαρκελώνη τα πήγαμε καλά σε αντίθεση με κάποιους από τους αντιπάλους μας. Λένε ότι έχουν σούπερ μονοθέσιο αλλά άλλος παίρνει τις pole. Αν κερδίζεις εύκολα εδώ και καιρό σου είναι δύσκολο να χάσεις κάποιους αγώνες».