FORMULA 1

Allison: Υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας στη Ferrari!

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Allison: Υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας στη Ferrari!

FORMULA 1

Allison: Υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας στη Ferrari!

FORMULA 1

O τεχνικός διευθυντής της Ιταλικής ομάδας, James Allison, θεωρεί κλειδί για την πρόοδο της, τη συνεργασία ανάμεσα στα επιμέρους τμήματα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο πολύπειρος Βρετανός μηχανικός επέστρεψε στις τάξεις της Scuderia πέρυσι προερχόμενος από τη Lotus  και από το πόστο του επικεφαλής στο τεχνικό τμήμα πλέον προσπαθεί να διορθώσει όσα μπορεί: “Ο ρόλος μου είναι να σιγουρευτώ ότι υπάρχει αρμονική συνεργασία ανάμεσα στο τμήμα σασί και στο τμήμα κινητήρων ώστε να συμβαδίζουν τα οργανογράμματά τους και οι στοχεύσεις να είναι κοινές. Επίσης πρέπει να είναι ίδια η προσέγγιση όσον αφορά στις καταληκτικές προθεσμίες και τους στόχους. Ακούγεται λίγο περίεργα να μιλώ έτσι αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αρμονία μεταξύ των δυο τμημάτων ειδικά σε μια εταιρεία όπου όλο το προσωπικό  βρίσκεται κάτω από την ίδια στέγη οπότε είναι πιο εύκολο να οργανωθεί όλο αυτό“.

Advertisement
Advertisement

Ο Allison πιστεύει πως ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Marco Mattiacci είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να  δρομολογήσει τις απαιτούμενες αλλαγές: “Μια ομάδα F1 είτε μεγάλη είτε μικρή είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος οργανισμός και είναι πολύ εύκολο να τον αλλάξεις προς το χειρότερο απ’ ότι να τον αλλάξεις προς το καλύτερο. Χρειάζονται ταυτόχρονα μικρές και μεγάλες αλλαγές. Οι μικρές αλλαγές είναι πάρα πολλές και παίρνουν χρόνο θα χρειαστούν μήνες. Η βούληση του Marco έχει επιταχύνει πολλές απ’ αυτές και οι αλλαγές που γίνονται στα στελέχη μας βοηθούν πολύ να κινηθούμε γρήγορα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η F14T δεν έχει καλή αεροδυναμική απόδοση και είναι δύσκολη στην οδήγηση. Το πίσω μέρος είναι φλύαρο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φθείρονται υπέρμετρα τα ελαστικά παρότι και οι δυο οδηγοί μας είναι εξαιρετικά ικανοί στην προφύλαξή τους“.