Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αλλάζουν σελίδα στη Ferrari

Ελλάδα 3:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζουν σελίδα στη Ferrari

FORMULA 1

Αλλάζουν σελίδα στη Ferrari

FORMULA 1

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ο πρόεδρος της ομάδας Luca di Montezemolo, φέρεται αποφασισμένος να εξαλείψει τα φαινόμενα γραφειοκρατίας στη Scuderia και να εκσυγχρονίσει τη δομή και λειτουργία της ομάδας με βάση τα σημερινά πρότυπα της F1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Ιταλός την προηγούμενη εβδομάδα έκλεψε τις εντυπώσεις κάνοντας αποδεκτή την παραίτηση του Stefano Domenicali από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή και τοποθετώντας στη θέση του έναν ικανό μάνατζερ αλλά άσχετο από F1, το Marco Mattiacci.

Ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari πέτυχε την αποστολή του στην επανατοποθέτηση της φίρμας στη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ. Αυτό καταδεικνύει την ικανότητά του αλά δεν εξασφαλίζει την επιτυχία του στη F1.

Advertisement
Advertisement

Ο Montezemolo τώρα με αιχμή του δόρατος το Ματιάτσι θέλει ν’ αλλάξει τη δομή της Ferrari. Θέλει ν’ άρει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ώστε η λειτουργία των επιμέρους τμημάτων στο Μαρανέλο να γίνει πιο αποτελεσματική. Απαρχή των αλλαγών είναι ο περιορισμός των συμβούλων που υπήρχαν στην ομάδα αλλά και η επικέντρωση των προσπαθειών σε τομείς που είναι βέβαιο ότι μπορεί να συνεισφέρουν σημαντικά σε απόδοση.

Ο Ιταλός πρόεδρος απαίτησε επιτάχυνση του προγράμματος αναβαθμίσεων του μονοθεσίου, αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι εξωτερικοί προμηθευτές να πιέζονται για να παραδώσουν νωρίτερα εξαρτήματα.

Από την πλευρά του ο Mattiacci μετά το Κινέζικο GP σημείωσε: «Θα συζητήσω με το πρόεδρο το τι χρειάζεται να γίνει. Θα πάρουμε αν χρειαστεί ακόμη και νέα στελέχη αλλά όχι απλά για να πάρουμε. Μόνο αν υπάρχει κάποιος που θα κάνει τη διαφορά για την ομάδα μας. Η Ferrari είναι μια ομάδα με υψηλότατο επίπεδο και η φιλοσοφία μας προστάζει να γίνει ότι είναι απαραίτητο».