Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αγνόησε τις team orders ο Hamilton

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγνόησε τις team orders ο Hamilton

FORMULA 1

Αγνόησε τις team orders ο Hamilton

FORMULA 1

Μπορεί ο Lewis Hamilton και η Mercedes να σάρωσαν στο γαλλικό Grand Prix, υπήρχε όμως και μία στιγμή… ανυπακοής.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός μετέτρεψε την pole position στην έκτη φετινή του νίκη σε οκτώ αγώνες. Είχε την πρωτοπορία και στους 53 γύρους του αγώνα και θα έκανε το χατ τρικ αν πετύχαινε και τον ταχύτερο γύρο.

Παρότι τον είχε στα χέρια του, ένα pit stop του Sebastian Vettel λίγο πριν το τέλος, επέτρεψε στον οδηγό της Ferrari να πιέσει πολύ στον τελευταίο γύρο και τελικά να πάρει τον ένα βαθμό που χαρίζει αυτή η πρωτιά.

Όμως ο Hamilton προσπάθησε να του επιβληθεί, ακόμα και στο τελευταίο πέρασμα, αγνοώντας τη σαφή οδηγία από την ομάδα του να μη το κάνει!

Advertisement
Advertisement

«Φυσικά και συνέχισα να προσπαθώ. Πιστεύω πως δεν πρέπει ποτέ να το βάζεις κάτω, ποτέ να μη σκέφτεσαι πως κάτι είναι ανέφικτο. Ένας επιπλέον βαθμός ήταν διαθέσιμος. Προφανώς η ομάδα μου δεν ξέρει πως νιώθω μέσα στο μονοθέσιο και ένιωθα πως είχαν ακόμα λίγη ζωή τα ελαστικά μου. Και απέμενε μόνο ένας γύρος. Σκέφτηκα λοιπόν να προσπαθήσω. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του γύρου, μου έλεγαν πως έχει φρέσκα ελαστικά, πως δεν υπήρχε πιθανότητα να τον κερδίσω. Αλλά είμαστε τρελοί εμείς οι οδηγοί, πίστευα πως ίσως και να τα κατάφερνα. Δεν έκανα τον τέλειο γύρο όμως», είπε ο Hamilton στο βρετανική Autosport.