Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF90 (video)

Ελλάδα 21:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF90 (video)

FORMULA 1

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF90 (video)

FORMULA 1

Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μαρανέλο, η Scuderia Ferrari παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο ευελπιστεί να επιστρέψει στους τίτλους!

Advertisement
Advertisement

Το όνομά της είναι SF90, όνομα που αποτελεί φόρο τιμής στα 90 χρόνια της ιστορικής ιταλικής ομάδας. Και η ιδιαιτερότητά στην εμφάνισή της, πέραν των αναμενόμενων αλλαγών ώστε το νέο μονοθέσιο να εναρμονιστεί με τους νέους κανονισμούς σε ότι αφορά στις διαστάσεις των αεροτομών και το σχεδιασμό τους, είναι πως πλέον το παραδοσιακό κόκκινο δεν συνδυάζεται με λευκό αλλά με μαύρο.

Πρόκειται για τη νέα μέθοδο προβολής του branding Mission Winnow της νέας τεχνολογικής καινοτομίας της Philip Morris που παραμένει βασικός χορηγός της ιταλικής ομάδας.

Ως γνωστόν ο Maurizio Arrivabene αποτελεί παρελθόν και νέος επικεφαλής της Gestione Sportiva είναι ο Mattia Binotto, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρουσίαση: «Δουλέψαμε σκληρά και εντατικά ενόψει της νέας σεζόν. Είμαστε όμως όλοι συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και ανυπομονούμε για το ξεκίνημα της σεζόν».

Advertisement
Advertisement

Νέο πρόσωπο φέτος είναι και ο CEO της Ferrari, Luis Camillieri, που τόνισε: «Είναι μία σημαντική χρονιά για εμάς καθώς συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη γέννηση της Scuderia Ferrari στη Μόντενα το 1929. Το όραμα του ιδρυτή μας, Enzo Ferrari, εξακολουθεί να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί. Η περυσινή σεζόν ήταν η καλύτερή μας εδώ και 10 χρόνια όμως και πάλι δεν πετύχαμε τους στόχους μας. Δεν είναι εύκολο να αποδεχθείς κάτι τέτοιο αλλά σας διαβεβαιώνω πως κοιτάμε μπροστά με απόλυτη αποφασιστικότητα».

Ο Sebastian Vettel ξεκινά την πέμπτη του σεζόν στο Μαρανέλο και στοχεύει στο να φτάσει στην κορυφή με το κόκκινο μονοθέσιο.

Advertisement

«Όλοι μας έχουμε ενθουσιασμό ενόψει της νέας σεζόν. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω το μονοθέσιό μας ολοκληρωμένο. Ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από τη θέση του οδηγού. Ανυπομονώ για τη νέα σεζόν, η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και ελπίζω να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε», είπε ο Γερμανός που αναφέρθηκε και στον Binotto: «Ο Mattia είναι μέλος αυτής της ομάδας περισσότερο από κάθε άλλον σε αυτόν τον χώρο. Έχουμε συνεργαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Φέτος με νέους ρόλους αλλά ανυπομονώ για αυτή τη συνεργασία».

Advertisement

Στο πλευρό του Vettel φέτος θα είναι ένας νέος teammate. Ο ταλαντούχος Μονεγάσκος Charles Leclerc: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή την περιπέτεια. Ήταν το όνειρο μου από μικρό παιδί να οδηγήσω για τη Ferrari. Νιώθω πολύ περήφανος. Το να είμαι δίπλα στον Sebastian θα είναι μία ευκαιρία για εμένα, θα μπορώ να μάθω πολλά από έναν τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή», είπε ο Leclerc.

Ιδιαίτερη σημασία είχε το γεγονός πως στο φινάλε της παρουσίασης ανέβηκε στη σκηνή ο νέος πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, μεταφέροντας ένα μήνυμα ενότητας. Ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη Αμερικανό-Ιταλός είπε: «Η Ferrari είναι κάτι ξεχωριστό. Η ιστορία της ξεκίνησε πριν από 90 χρόνια και χαρακτηρίζεται από το πάθος που είχε ο Enzo για τους αγώνες και τη νίκη. Ferrari σημαίνει περηφάνεια. Περηφάνεια για μία ομάδα που ενώνει μία ολόκληρη χώρα. Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε και αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί. Γιατί είμαστε μία ομάδα».

Στην εκδήλωση ήταν και όλα τα μέλη της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari, με τις κάμερες εύλογα να στρέφονται στο νέο της μέλος, τον γιο του σπουδαίου Michael, τον Mick Schumacher.

Advertisement

Δείτε την παρουσίαση της νέας Ferrari SF90 στο video που ακολουθεί…

Οι δοκιμές εξέλιξης αρχίζουν στις 18 Φεβρουαρίου με το πρώτο τετραήμερο τεστ στη Βαρκελώνη ενώ η σεζόν ξεκινά από την Αυστραλία, στις 17 Μαρτίου.