Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο έλεγχος προόδου της Ferrari από τον Τομπάζη

Ελλάδα 4:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο έλεγχος προόδου της Ferrari από τον Τομπάζη

FORMULA 1

Ο έλεγχος προόδου της Ferrari από τον Τομπάζη

FORMULA 1

Ο Έλληνας επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari, Νικόλας Τομπάζης, ταξιδεύει στην Ισπανία και το Μοντμελό για το Ισπανικό GP αυτού του Σαββατοκύριακου. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Στη Ferrari έχουν ετοιμάσει μια σημαντική αναβάθμιση στο αεροδυναμικό πακέτο της F138 και ως ο πλέον αρμόδιος ο Τομπάζης θέλει να βρίσκεται εκεί την Παρασκευή για να παρακολουθήσει τα δεδομένα τηλεμετρίας που θα προκύπτουν από μετά τους πρώτους γύρους στην πίστα των Αλόνσο και Μάσα. Εκεί θα αποκαλυφθεί το κατά πόσον αυτά συμβαδίζουν με τα δεδομένα της σήραγγας και ποια η συμβολή τους στην βελτίωση της απόδοσης του μονοθεσίου.

Μιλώντας σχετικά  λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για την Ισπανία ο Έλληνας μηχανικός τόνισε μεταξύ άλλων: «Βαθμολογώντας την απόδοσή μας, ως τώρα, δίνω έξι με άριστα το δέκα για δυο λόγους: Πρώτον και κυριότερο δεν είμαστε εκεί που θέλουμε καθώς στους 4 πρώτους αγώνες δεν είχαμε την ταχύτητα για να διεκδικήσουμε pole position.  Αυτό αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους μας. Επιπλέον πήραμε μια νίκη, αλλά σε δυο αγώνες σημειώσαμε ελάχιστους βαθμούς. Παραμένουμε αισιόδοξοι καθότι βλέπουμε πως οι αλλαγές που επιχειρήσαμε πιάνουν τόπο. Φυσικά στην Ισπανία οι κύριοι ανταγωνιστές μας θα παρουσιάσουν ένα σημαντικό αριθμό βελτιώσεων στα μονοθέσια τους. Το ίδιο ισχύει και για μας υπάρχουν βελτιώσεις στις αεροτομές, το σώμα του μονοθεσίου και το πάτωμα. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε αν αυτές οι βελτιώσεις θα αποδώσουν τα αναμενόμενα στην πίστα, επιβεβαιώνοντας τα δεδομένα της αεροσήραγγας».

Το Ισπανικό GP θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή στην πίστα του Μοντμελό.[nggallery id=2451]

Advertisement
Advertisement