Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | COTY 2023

FORD 2022-1

Ford Puma: Το ασφαλέστερο μικρό SUV

  • newsautoteam

Το νέο Ford Puma αποτελεί το πρότυπο στην κατηγορία του σε ό,τι έχει να κάνει με τα συστήματα υποβοήθησης αλλά και την παθητική ασφάλεια που προσφέρει το κορυφαίας στιβαρότητας αμάξωμά του.

Έχοντας πλέον κυριαρχήσει στην αγορά, τα μικρά SUV είναι πλέον η κατηγορία στην οποία επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού. Και για να ξεχωρίσεις σε αυτό το δύσκολο ανταγωνιστικό τοπίο, χρειάζεται να δημιουργήσεις αυτοκίνητα με πολλά χαρίσματα και ξεχωριστή προσωπικότητα.

Αυτό το στοίχημα κέρδισε με την πρώτη της προσπάθεια η Ford. Το νέο Puma ξεχειλίζει από χαρακτήρα, είναι όμορφο και δυναμικό και συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα Ford να ξεχωρίζει. Με πρώτο και καλύτερο τον σπορ οδηγικό του χαρακτήρα που το καθιστά μοναδικό για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Όμως, η Ford δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Κατάφερε παράλληλα να φέρει στην αγορά ένα απόλυτα πρακτικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του, με μεγάλους χώρους, έξυπνες λύσεις και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Και σε όλα αυτά πρόσθεσε και κάτι που πλέον θεωρείται απαραίτητο σε κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο: το πληρέστερο πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο Puma χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες υπερήχων, 3 ραντάρ και 2 κάμερες που είναι περιμετρικά τοποθετημένες για να καλύψουν της ανάγκες του πακέτου τεχνολογιών που ονομάζεται Ford Co-Piloto 360. Ένα σύνολο τεχνολογιών που στόχο έχουν να βελτιώσουν την προστασία των επιβατών, την ασφάλεια στην οδική συμπεριφορά και την ευκολία στο παρκάρισμα.

Το νέο Ford Puma διαθέτει μία πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Τα Adaptive Cruise Control (ACC) με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring βοηθούν στη διατήρηση μιας απόστασης ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Παράλληλα, το σύστημα διατηρεί το όχημα στο κέντρο της λωρίδας.

Το σύστημα Stop & Go συνδυάζεται με το Adaptive Cruise Control και βοηθά τον οδηγό στην αυξημένη κυκλοφορία, σταματώντας τελείως το όχημα και εκκινεί αυτόματα, αν η στάση διαρκεί λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Υπάρχει επίσης η λειτουργία Local Hazar Information, η οποία ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις στον δρόμο, ακόμα και αν αυτές είναι αρκετά μακριά στην διαδρομή τους.

Έτσι, ο οδηγός παίρνει ειδοποιήσεις για οδικά έργα, ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, ζώα, πεζούς ή άλλα εμπόδια, ακόμα και για οδόστρωμα το οποίο είναι επικίνδυνο για οδήγηση και έτσι ο οδηγός έχει έγκαιρη ενημέρωση για να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Από τα συστήματα που ξεχωρίζουν είναι μία κάμερα στο πίσω μέρος με κάλυψη 180 μοιρών για να προβάλλεται η εικόνα όταν το όχημα βγαίνει από χώρους στάθμευσης.

Υπάρχει επίσης το σύστημα BLIS με Cross Traffic Alert, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να φρενάρει αυτόματα σε περίπτωση που αναγνωρίσει κίνδυνο σύγκρουσης κατά την φάση της όπισθεν από χώρο στάθμευσης.

Για την ευκολία στο παρκάρισμα υπάρχει το σύστημα Active Park Assist, το οποίο βοηθά τον οδηγό να βρει την σωστή θέση για στάθμευση. Η αυτόματη μεγάλη σκάλα Auto High Beam μειώνει αυτόματα την ένταση του φωτισμού έτσι ώστε να μην ενοχλούνται οι απέναντι οδηγοί.

Για την κυκλοφορία μέσα στην πόλη, υπάρχει η τεχνολογία Pre-Collision Assist η οποία αναγνωρίζει πεζούς ή δικυκλιστές. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να μειώνει την ένταση των εμπρόσθιων συγκρούσεων ή να βοηθά τον οδηγό να αποφύγει εντελώς την σύγκρουση με πεζούς ή δικυκλιστές.

Στο νέο Puma η κάμερα που χρησιμοποιεί το σύστημα είναι ακόμα πιο ευρυγώνια, έτσι ώστε να καλύπτει μεγαλύτερο κομμάτι του δρόμου εμπρός από το αυτοκίνητο.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το νέο Puma είναι ένα πραγματικό “φρούριο” ασφάλειας για τους επιβάτες του, καθώς έχει αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων στο EuroNCAP, παίρνοντας άριστα σε όλες τις επιμέρους βαθμολογίες.

Ο εξοπλισμός παθητικής ασφάλειας, εκτός από αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, διαθέτει πλευρικούς αερόσακους, αερόσακους κεφαλής, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στην ασφάλεια των παιδιών, με υποδοχές ISOFIX για παιδικά καθίσματα πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 155 PS 7DCT
To Ford Puma ετοιμοπαράδοτο!
FordPass: Το νέο Ford Puma στην παλάμη του χεριού

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto