Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022-1

Ford Mustang Mach-E: Η μοντέρνα γοητεία ενός θρύλου

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E: Η μοντέρνα γοητεία ενός θρύλου

FORD 2022-1

Ford Mustang Mach-E: Η μοντέρνα γοητεία ενός θρύλου

FORD 2022-1

Η Ford Mustang Mach-E φέρνει την σπορ απόλαυση στα premium ηλεκτρικά, ενώ επωφελείται από το δεύτερο κύκλο του προγράμματος «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ» απολαμβάνοντας επιδότηση που ξεκινά από τα 8.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν στιγμές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που αλλάζουν την ροή της ιστορίας. Και η έμπνευση της Ford να δώσει το όνομα της Mustang στο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο ήταν μία από αυτές τις ξεχωριστές στιγμές.

Η εταιρία κατάφερε με έναν απλό όσο και επιτυχημένο τρόπο να συνδέσει την ιστορία και την αύρα του παρελθόντος με όλη την τεχνολογία και τις τεράστιες αλλαγές που φέρνει η ηλεκτροκίνηση στην καθημερινή μας σχέση με το αυτοκίνητο.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα τους ανθρώπους της εταιρίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό συνδυασμό έντονης προσωπικότητας και υψηλής τεχνολογικής εξέλιξης. Κάτι που έγινε άμεσα αποδεκτό όχι μόνο από τους ειδικούς αλλά και από το αγοραστικό κοινό σε όλο τον πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Πολύ δε περισσότερο όταν όλο αυτό το πακέτο κορυφαίας σχεδιαστικής αντίληψης και προηγμένων τεχνολογικών λύσεων, συνδυάζεται περίφημα με ένα από τα βασικά στοιχεία κάθε αυτοκινήτου της Ford. Την ανάγκη να εστιάσει στην οδική συμπεριφορά και σε έναν σπορτίφ χαρακτήρα που προσφέρει -ακόμα και στις εποχές της ηλεκτροκίνησης- ανόθευτες οδηγικές απολαύσεις.

Αν και η ηλεκτρική Mustang Mach-E ακολουθεί έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από το αρχέτυπο pony car, το τελικό αποτέλεσμα δείχνει την μεγάλη αγάπη και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι σχεδιαστές ώστε να δημιουργήσουν μία άμεσα αναγνωρίσιμη Mustang.

Advertisement

Παρά το ότι πλέον μιλάμε για ένα crossover και όχι για ένα χαμηλό σπορ μοντέλο, η Mach-E καταφέρνει να είναι μία καθαρόαιμη Mustang, που εξιτάρει το κοινό, εντυπωσιάζει τους πάντες και αρέσει σε όλους.

Υπάρχουν παντού αναφορές στην βενζινοκίνητη Mustang, όπως το μεγάλο και μακρύ καπό, τα έντονα “νεύρα” στα πλαϊνά του αμαξώματος, οι επιβλητικοί προβολείς, αλλά και το πιο χαρακτηριστικό από όλα τα στοιχεία μιας Mustang, τα κλασικά πίσω φωτιστικά σώματα με τα τρία ανεξάρτητα κάθετα στοιχεία.

Advertisement

Στο εμπρός μέρος τον τόνο της νέας εποχής που φέρνει η ηλεκτροκίνηση τον δίνει η κλειστή μάσκα, πάνω στην οποία εντυπωσιάζει το γνωστό άλογο της Mustang το οποίο προκαλεί δέος και δείχνει τις σπορ διαθέσεις του αυτοκινήτου ακόμα και στη νέα του μορφή.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ένα premium ηλεκτρικό crossover το οποίο έχει το πλεονέκτημα να είναι το πιο άμεσα αναγνωρίσιμο και ξεχωριστό ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Advertisement

Το μήκος του αμαξώματος φθάνει στα 4,71 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2.984 χιλιοστά, κάτι που σε συνδυασμό με την εξαιρετική διάταξη στο σαλόνι, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες. Χώροι που λόγω και του εντελώς επίπεδου δαπέδου, αντιστοιχούν σε αυτοκίνητα πολύ μεγαλύτερα σε μέγεθος και κατά πολύ ακριβότερα.

Κορυφαίο σε χωρητικότητα είναι και το πορτ-μπαγκάζ των 519 λίτρων τα οποία συμπληρώνονται από 81 επιπλέον λίτρα που βρίσκονται κάτω από το εμπρός καπό, εκεί που στα συμβατικά αυτοκίνητα βρίσκεται ο κινητήρας.

Όσο όμορφη και ξεχωριστή είναι η Mustang Mach-E στην σχεδίαση του αμαξώματος, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη είναι και η εικόνα του σαλονιού. Εκεί συνδυάζεται για άλλη μια φορά με ιδανικό τρόπο το παρελθόν και η μεγάλη ιστορία του μοντέλου, με όλες τις νέες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η ηλεκτροκίνηση.

Τις εντυπώσεις κλέβει με την πρώτη ματιά η τεράστια οθόνη των 15,5 ιντσών η οποία είναι κάθετα τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα. Πρόκειται για μία από τις πιο καλαίσθητες και υψηλής ανάλυσης οθόνες που υπάρχουν σήμερα σε συστήματα infotainment, μέσω της οποίας μπορούν να ελεγχθούν δεκάδες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός στις 10,2 ίντσες και μπορεί να αποκτήσει διάφορες μορφές, που να συνδυάζονται με την εκάστοτε λειτουργία και το πρόγραμμα που έχει επιλεγεί για το αυτοκίνητο. Κορυφαίας ποιότητας είναι και το ηχοσύστημα της B&O με απόδοση στα 560 W το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την Μach-Ε, με μία νέα τεχνολογία ηχείων τα οποία είναι ενσωματωμένα στην κεντρική κονσόλα.

Η Mustang Mach-E διαθέτει επίσης στάνταρ προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδήγησης για άνετα ταξίδια όπως Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Active Park Assist 2.0 και Pre‑Collision Assist με Auto Emergency Braking.

Σε κάθε περίπτωση με την ηλεκτρική Mustang Mach-E η Ford έχει καταφέρει να κρατήσει ακμαίο το συναισθηματικό φορτίο της κλασικής Mustang και μαζί να φέρει ένα απόλυτα σύγχρονο τεχνολογικό υπόβαθρο, στην κορυφή των ηλεκτρικών δεδομένων της εποχής μας.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι όλες οι εκδόσεις της Mustang Mach-E επωφελούνται πλέον των προνομίων του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ» απολαμβάνοντας επιδότηση που τώρα ξεκινά από τα 8.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διαθέσιμη και online η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E
H Ford Mustang Mach-E GT ηλέκτρισε το catwalk του Hautes Grecians 2022
Ford Mustang Mach-E: Εκδόσεις για όλα τα γούστα