Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022-1

Ford Mustang Mach-E GT: Πάθος για σπορ οδήγηση

Ελλάδα 23:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford Mustang Mach-E GT: Πάθος για σπορ οδήγηση

FORD 2022-1

Ford Mustang Mach-E GT: Πάθος για σπορ οδήγηση

FORD 2022-1

Mε 487 ίππους και 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα είναι το ισχυρότερο και πιο γρήγορο πενταθέσιο μοντέλο της Ford στην Ευρώπη. Και η ηλεκτροκίνηση εξασφαλίζει μοναδικές εμπειρίες οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η άφιξη της ηλεκτροκίνησης στην ζωή μας συνδυάστηκε με έννοιες όπως αυτονομία ή το άγχος της φόρτισης. Στην Ford όμως ξέρουν να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά. Και εστιάσανε σε αυτό που γνωρίζουν να κάνουν καλύτερα από τον καθένα στο να κατασκευάζουν εκπληκτικά σπορ αυτοκίνητα.

Με την Mustang Mach-E, η Ford δημιούργησε και πάλι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο που εστιάζει στην ικανοποίηση του οδηγού, χωρίς να αδιαφορεί για τις έννοιες της πρακτικότητας και της άνεσης των επιβατών. Αυτά ισχύουν περισσότερο στις “απλές” εκδόσεις. Γιατί στην έκδοση GT οι προτεραιότητες είναι άλλες.

Στην Mach-E GT η Ford καταθέτει “ψυχή” και όλη την αγωνιστική της εμπειρία, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα σηματοδοτήσει την εποχή του. Με πολλές και σημαντικές βελτιώσεις και με έναν ξεκάθαρο στόχο: να γίνει το σημείο αναφοράς για το που μπορεί να φθάσει η ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση αυτή συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στο πίσω άξονα, με συνδυαστική ισχύ 487 ίππων και ροπή 860 Νm, τιμή που είναι μεγαλύτερη ακόμα και από το supercar της εταιρίας, το Ford GT.

Το υπόλοιπο μηχανολογικό υπόβαθρο ακολουθεί αυτή την λογική ενός πραγματικά ξεχωριστού σπορ αυτοκινήτου. Η προηγμένη, προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide και το υψηλών επιδόσεων σύστημα πέδησης της Brembo συνδυάζονται ιδανικά εξασφαλίζοντας απόκριση και ευελιξία σπορ αυτοκινήτου.

Advertisement

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που τονίζει τον ειδικό χαρακτήρα της Mach-E GT είναι ότι η ρύθμιση της κατανομής της ισχύος είναι περισσότερο “πισωκίνητη”, κάτι που τονίζει ακόμα τον καθαρόαιμο σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Υπάρχει επιπλέον και ένα έξτρα πρόγραμμα οδήγησης με την ονομασία Untamed Plus, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για οδήγηση στην πίστα, καθώς προσαρμόζει όλα τα συστήματα ελκτικής πρόσφυσης και ελέγχου της ευστάθειας με τέτοιο τρόπο ώστε η συμπεριφορά του αυτοκινήτου να είναι πιο κοντά στα αγωνιστικά δεδομένα της εταιρίας.

Advertisement

Η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει πολλά στάνταρ στοιχεία που την ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη γκάμα, όπως τα σπορ καθίσματα της Ford Performance, οι πανέμορφες ζάντες των 20 ιντσών, κάποια πολύ ιδιαίτερα νέα χρώματα σε μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις, ενώ και στο αμάξωμα υπάρχουν διακριτικές αισθητικές και αεροδυναμικές επεμβάσεις για πιο δυναμική εμφάνιση.

Η έκδοση αυτή εξοπλίζεται με την μεγάλη μπαταρία των 88 kWh, έχοντας αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Η φόρτιση σε ταχυφορτιστή DC των 150 kW προσθέτει επιπλέον αυτονομία 99 χιλιομέτρων μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Η μπαταρία μπορεί να φθάσει από το 10 έως το 80% της φόρτισής της σε λιγότερο από 45 λεπτά.

Advertisement

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η εταιρία στα ελαστικά και τα φρένα της Mach-E GT. Tα ελαστικά διαστάσεων 245/45 R20 διαθέτουν ειδική γόμα και είναι κατασκευασμένα σε συνεργασία με την Pirelli. Και τα φρένα αποτελούνται από αεριζόμενα εμπρός δισκόφρενα διαμέτρου 385 mm της Brembo και είναι τα μεγαλύτερα σε σχέση με εκείνα οποιουδήποτε μοντέλου της Mustang Mach-E.

Σε κορυφαία επίπεδα βρίσκεται και ο εξοπλισμός, με μία μεγάλη κάθετη οθόνη full HD 15,5 ιντσών για το κεντρικό σύστημα πολυμέσων, έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, μπάκετ καθίσματα με την φροντίδα της Ford Performance και πολλά ακόμα.

Παρέχονται επίσης και όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού όπως τα Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Active Park Assist 2.0 και Pre‑Collision Assist με Auto Emergency Braking.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει την Mustang Mach-E GT είναι το γεγονός ότι καταφέρνει να μεταφέρει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης όλη την χαρά της οδήγησης ενός καθαρόαιμου σπορ μοντέλου.

Με απίστευτες επιταχύνσεις λόγω των ηλεκτροκινητήρων, με επιδόσεις που κόβουν την ανάσα και μία οδική συμπεριφορά που δεν έχει αντίστοιχο στα premium ηλεκτρικά μοντέλα, η Mustang Mach-E GT αποτελεί το σημείο αναφοράς για τις εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι όλες οι εκδόσεις της Mustang Mach-E επωφελούνται πλέον των προνομίων του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ» απολαμβάνοντας επιδότηση που τώρα ξεκινά από τα 8.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διαθέσιμη και online η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E
H Ford Mustang Mach-E GT ηλέκτρισε το catwalk του Hautes Grecians 2022
Ford Mustang Mach-E: Εκδόσεις για όλα τα γούστα