Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022-1

Ford Mustang Mach-E GT: Ηλεκτροσόκ επιδόσεων και οδηγικής απόλαυσης!

Ελλάδα 22:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E GT: Ηλεκτροσόκ επιδόσεων και οδηγικής απόλαυσης!

FORD 2022-1

Ford Mustang Mach-E GT: Ηλεκτροσόκ επιδόσεων και οδηγικής απόλαυσης!

FORD 2022-1

Η κορυφαία Mustang Mach-E GT με τους 487 ίππους είναι η απόλυτη έκφραση της σπορ οδήγησης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Τώρα και με μειωμένη τιμή, χάρη στην επιδότηση των 8.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Ford επέλεξε το όνομα Mustang για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν με σκεπτικισμό την κίνησή της. Και αμφισβήτησαν ότι θα μπορούσε το σπορ DNA της μάρκας να μεταφερθεί αυτούσιο στα νέα δεδομένα.

Όμως, η Mustang Mach-E τους διέψευσε πανηγυρικά. Και στην κορυφαία της έκδοση με τα χαρακτηριστικά GT συνεχίζει την μακρά παράδοση της εταιρίας στην δημιουργία κορυφαίων σπορ αυτοκινήτων με γνώμονα την οδηγική απόλαυση και την απόλυτη ικανοποίηση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Η Mustang Mach-E GT είναι το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη ισχύ από οποιοδήποτε άλλο έχει έρθει στην Ευρώπη από την Ford. Η ιπποδύναμη φθάνει στους 487 ίππους και η ροπή στα 860 Νm, τα οποία χάρη και στα χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης με την άμεση απόδοση της δύναμης, της επιτρέπει να έχει καταιγιστικές επιδόσεις.

Σύμφωνα με την εταιρία, το 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ εξίσου καταιγιστικές και πρωτόγνωρες είναι και οι ρεπρίζ, χάρη στην υψηλή ροπή και την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων.

Advertisement

Η έκδοση αυτή εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, αποκτώντας επιπλέον και χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Για την κίνησή του αναλαμβάνει μία μπαταρία των 98,7 kWh, η οποία επαρκεί για αυτονομία που φτάνει τα 500 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP.

Advertisement

Στο αμάξωμα έχουν γίνει αρκετές προσεγμένες αισθητικές επεμβάσεις ώστε να τονίζουν τον ειδικό χαρακτήρα της έκδοσης, διαθέτοντας μοναδικές χρωματικές αποχρώσεις, νέα ειδική 3D μάσκα και διαφορετική σχεδίαση στον εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα.

Φοράει επίσης και τις νέες και αποκλειστικές για την έκδοση ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών, ενώ η οροφή είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα μαζί με τους καθρέπτες και οι δαγκάνες των φρένων είναι βαμμένες κόκκινες.

Advertisement

Στο σαλόνι, η διαφοροποίηση από την υπόλοιπη γκάμα της Mach-E εντοπίζεται στα εξαιρετικά μπάκετ καθίσματα της Ford Performance με σουέντ επένδυση. Υπάρχουν επίσης όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Active Park Assist 2.0 και Pre‑Collision Assist με Auto Emergency Braking.

Σημαντική είναι και η δουλειά που έχουν κάνει οι μηχανικοί και στα επιμέρους τμήματα του αυτοκινήτου που σχετίζονται με τον κορυφαίο σπορ χαρακτήρα του. Υπάρχει ένα νέο προφίλ οδήγησης, Untamed Plus, το οποίο κάνει πιο άμεσο το τιμόνι, τους ηλεκτροκινητήρες να έχουν πιο γρήγορη απόκριση και κάνει και πιο σφιχτή την ανάρτηση, δημιουργώντας ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο για κάθε είδους διαδρομή.

Στην Mustang Mach-E GT υπάρχουν ειδικά ελαστικά της Pirelli διαστάσεων 245/45 R20, ενώ έχουν προστεθεί και φρένα της Brembo με διάμετρο 385 χιλιοστών.

Υπάρχει επίσης ως στάνταρ εξοπλισμός η εξελιγμένο ανάρτηση MagneRide, η οποία με την προηγμένη λειτουργία των αμορτισέρ, συνδυάζει ιδανικά την άνεση με τον σπορ χαρακτήρα, ανάλογα με το προφίλ οδήγησης που έχει επιλεγεί.

Ford-Mustang-Mach-E-GT-Performance-Edition

Συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης GT, όλες οι εκδόσεις της Mustang Mach-E επωφελούνται τώρα των προνομίων του δεύτερου κύκλου του προγράμματος «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ» απολαμβάνοντας επιδότηση που τώρα ξεκινά από τα 8.000 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά πως διαμορφώνονται οι τιμές της νέας Mustang Mach-E με και χωρίς την επιδότηση του προγράμματος «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ»:

Mustang Mach-E / Εκδόσεις Λιανική Τιμή με ΦΠΑ Λιανική Τιμή με

ΦΠΑ & Επιδότηση*

75 kWh 269 PS RWD 61.998€ 53.998€
98 kWh 294 PS RWD 66.700€ 58.700€
75 kWh 269 PS AWD 68.324€ 60.324€
98 kWh 351 PS AWD 74.028€ 66.028€
GT 84.692€ 76.692€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διαθέσιμη και online η ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E
Πόσα χιλιόμετρα βγάζει ένα ηλεκτρικό με τέρμα γκάζι;
Ford Mustang Mach-E: Εκδόσεις για όλα τα γούστα