Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Volvo: Ο πύργος των τεσσάρων φορτηγών (+video)

Ελλάδα 2:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Ο πύργος των τεσσάρων φορτηγών (+video)

Fleet Cars

Volvo: Ο πύργος των τεσσάρων φορτηγών (+video)

Fleet Cars

Η Volvo παρουσιάζει τέσσερα νέα φορτηγά, στοιβάζοντας τα το ένα επάνω στο άλλο και τοποθετώντας στην κορυφή τον Πρόεδρο της εταιρείας, σε μια θεαματική ταινία

Advertisement
Advertisement

 

Η τελευταία ταινία για το λανσάρισμα των φορτηγών της Volvo Trucks έχει φτάσει σε νέα ύψη. Για να επιδείξει τη δύναμη και την αντοχή αυτών των τεσσάρων νέων φορτηγών, η Volvo δημιούργησε έναν κολοσσιαίο πύργο με ύψος 15 μέτρα και βάρος 58 τόνους, αποτελούμενο από τα τέσσερα νέα φορτηγά τοποθετημένα το ένα επάνω στο άλλο. Και ολοκλήρωσε τον πύργο με τον πρόεδρο της εταιρείας, Roger Alm, να στέκεται όρθιος στην κορυφή. Όλα αυτά για την παρουσίαση τεσσάρων ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο η Volvo Trucks ακολούθησε μια διαφορετική προσέγγιση για να γιορτάσει την ανανέωση όλης της γκάμας των βαρέων φορτηγών της.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η ξεχωριστή ταινία γυρίστηκε μέσα στη νύχτα και ξεκινά δείχνοντας τον πύργο των φορτηγών ως ένα τεράστιο μονόλιθο που λάμπει από μακριά. Καθώς κινείται προς τα εμπρός, βλέπουμε λύκους σε πρώτο πλάνο και ένα στιγμιαίο πλάνο μιας γυναίκας οδηγού. Καθώς η ταινία φτάνει στην κορύφωσή της, με τον απαραίτητο καπνό και τα εφέ φωτισμού, βλέπουμε ότι ο άνθρωπος που στέκεται στην κορυφή του πύργου φορτηγών είναι ο πρόεδρος της Volvo Trucks Roger Alm.Η κυκλοφορία της ταινίας γίνεται μια μέρα πριν από την επίσημη παρουσίαση της σειράς βαρέων φορτηγών στην Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει τα Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM και Volvo FMX. Τα τέσσερα φορτηγά αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα των πωλήσεων της Volvo Trucks.

«Είναι η μεγαλύτερη παρουσίαση φορτηγών που έχει κάνει ποτέ η Volvo Trucks. Τα οχήματα αυτά θα έχουν τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία των πελατών μας και στην ικανότητά τους να προσελκύουν πελάτες αλλά και τους καλύτερους οδηγούς. Είμαι συνηθισμένος να έχω την υψηλή εποπτεία, αλλά και πάλι το γύρισμα της ταινίας με τον πύργο των φορτηγών ήταν σίγουρα κάτι το ασυνήθιστο. Ας πούμε απλώς ότι βλέπω με δέος τα μεγάλα ύψη. Γενικά είμαι προσγειωμένος άνθρωπος», δήλωσε ο Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks. Η ταινία γυρίστηκε στα τέλη του 2019 σε μια πίστα δοκιμών στα περίχωρα του Γκέτεμποργκ, της γενέτειράς της Volvo στην Σουηδία. Τόσο ο πύργος των φορτηγών όσο και η πλειοψηφία των οπτικών εφέ, αλλά και ο καπνός και τα φώτα είναι πραγματικά, όπως αποκαλύπτει και το βίντεο που δείχνει πώς γυρίστηκε η ταινία.

Advertisement

«Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε τον πύργο και να βεβαιωθούμε ότι μπορούσε να κινηθεί με ασφάλεια. Αυτό επί της ουσίας κατέστη δυνατό χάρη στο Volvo FMX, το εργοταξιακό φορτηγό μας και τη νέα διάταξη αξόνων με ικανότητα φόρτωσης 38 τόνων που ήταν σε θέση να σηκώσει το βάρος των υπόλοιπων φορτηγών. Χρειάστηκε όμως μια σταθερή ταχύτητα και πορεία που επιτυγχάνεται με το Volvo Dynamic Steering και έναν έμπειρο οδηγό», δήλωσε ο Markus Wikström, μηχανικός της Volvo Trucks και μέλος της ομάδας μηχανικών που υποστηρίζει τον πύργο.

Advertisement