Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Το Ford Transit εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων

Ελλάδα 8:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ford Transit εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων

Fleet Cars

Το Ford Transit εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων

Fleet Cars

Το νέο αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων είναι ιδανικό για οχήματα διανομής τροφίμων, οχήματα έκτακτης ανάγκης, μετατροπές τροχόσπιτων, αλλά και για την εργοστασιακή έκδοση minibus του Ford Transit.

Advertisement
Advertisement

Η Ford ξεκίνησε την παραγωγή ενός νέου, αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με 10 σχέσεις μετάδοσης, το οποίο αποτελεί προαιρετική επιλογή για τις εκδόσεις του Transit με κίνηση στους πίσω τροχούς. Σύμφωνα με τη Ford το κιβώτιο αυτό προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου1 και αντοχή, σε συνδυασμό με ικανότητα ρυμούλκησης έως 2.800 κιλά. Το νέο κιβώτιο είναι ιδανικό για εκδόσεις του Transit με κίνηση στους πίσω τροχούς στις οποίες τα αυτόματα προτιμώνται για την ευχρηστία και πρακτικότητά που προσφέρουν σε βαρύτερα οχήματα – μετατροπές, οχήματα διανομής τροφίμων, οχήματα έκτακτης ανάγκης, τροχόσπιτα, καθώς και στις δημοφιλείς, εργοστασιακής κατασκευής 15-θέσιες και 18-θέσιες minibus εκδόσεις του Ford Transit.

Στο τεχνικό κομμάτι τώρα, ένα υγρό λίπανσης του κιβωτίου με χαμηλό ιξώδες επιφέρει μείωση των εσωτερικών τριβών, αυξάνοντας έτσι περαιτέρω την οικονομία, ενώ παράλληλα περιορίζει τη φθορά των εξαρτημάτων και την ανάγκη για τακτική αντικατάσταση. Μία αντλία με μεταβαλλόμενα πτερύγια αλλάζει την παροχή ανάλογα με τις ανάγκες, κάτι που μειώνει στην πράξη τις απώλειες ισχύος και βελτιώνει την πολιτισμένη λειτουργία του οχήματος. Ο μονόδρομος συμπλέκτης μειώνει επίσης σημαντικά τους κραδασμούς και την τραχύτητα κατά τη διάρκεια αλλαγών με χαμηλές ταχύτητες κίνησης, προς όφελος των οδηγών που περνούν πολλές ώρες στο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 10 σχέσεων της Ford είναι ρυθμισμένο ώστε να προσαρμόζεται στα ιδιαίτερα οδηγικά χαρακτηριστικά του Transit, αλλά και να συνεργάζεται με την τεχνολογία Auto Start-Stop ώστε να επιτυγχάνεται ακόμα καλύτερη κατανάλωση καυσίμου. Η επιτάχυνση που παρέχει είναι ομαλή και προοδευτική τόσο στις χαμηλές ταχύτητες, όσο και κατά την εκκίνηση του οχήματος στάση. Σχεδιασμένο να λειτουργεί κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες, το κιβώτιο έχει δοκιμαστεί για την αντοχή του σε περισσότερα από 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών στη φάση εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων χιλιομέτρων σε σκληρές off-road διαδρομές. Το συγκεκριμένο είναι διαθέσιμο για τις εκδόσεις του Transit με κίνηση στους πίσω τροχούς σε συνδυασμό με την πρόσφατη εκδοχή του κινητήρα ντίζελ 2.0L EcoBlue HDT 170 PS της Ford.