Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Skoda BeRider: Είσοδος στο sharing ηλεκτρικών scooters

Ελλάδα 13:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda BeRider: Είσοδος στο sharing ηλεκτρικών scooters

Fleet Cars

Skoda BeRider: Είσοδος στο sharing ηλεκτρικών scooters

Fleet Cars

Η Skoda προχωρά με την κοινοχρησία των οχημάτων (sharing) και προσφέρει τη νέα υπηρεσία BeRider, η οποία δεν αφορά αυτοκίνητα αλλά ηλεκτρικά scooters. Η νέα υπηρεσία εφαρμόζεται πιλοτικά στην Πράγα της Τσεχίας.

Advertisement
Advertisement

Η νέα υπηρεσία κοινοχρησίας BeRider είναι προϊόν του τμήματος ŠKODA AUTO DigiLab, της τσέχικης εταιρίας και σε αυτή την πρώτη πιλοτική φάση εφαρμόζεται στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα.

Η Skoda αναφέρει ότι τα ηλεκτρικά scooters που χρησιμοποιεί προσφέρουν αυτονομία που ανέρχεται έως και τα 70 χιλιόμετρα, έχουν τελική ταχύτητα 66 χλμ./ώρα και ο κινητήρας τους τροφοδοτείται από δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου. Στο τιμόνι του scooter υπάρχει οθόνη που παρουσιάζει βασικές πληροφορίες (ταχύτητα κίνησης και αυτονομία) και βάση για το κινητό ώστε να χρησιμοποιείται και ως GPS. Για την φόρτιση του κινητού φροντίζει και μια εγκατεστημένη θύρα USB. Το scooter εφοδιάζεται με top case που φέρει δύο κράνη και προσφέρει έτσι και αποθηκευτικό χώρο κατά τη διάρκεια της βόλτας, με την υπηρεσία να καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος της Πράγας.

Advertisement
Advertisement

Για τους χρήστες δεν απαιτείται να επιστρέψουν κάπου τα scooters, εντός της περιοχής που καλύπτει η υπηρεσία, καθώς το στίγμα τους αλλά και η κατάσταση της μπαταρίας αποστέλλεται σε πραγματικό χρόνο στα κεντρικά.

Για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρικά scooters της BeRider θα πρέπει να κατεβάσουν στο κινητό τους την ομώνυμη εφαρμογή (διαθέσιμη για iOS και Android) και να πραγματοποιήσουν την σχετική εγγραφή στο σύστημα. Έπειτα μπορούν να βλέπουν στο κινητό τους την διαθεσιμότητα των scooters και να κάνουν την δική τους κράτηση, ενώ μπορούν να τα κλειδώνουν και να τα ξεκλειδώνουν ασύρματα από το κινητό χωρίς να χρειάζονται φυσικό κλειδί.

Advertisement

Όταν τελειώσει η βόλτα το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τοποθετήσουν ξανά τα κράνη στο σχετικό κουτί και να ενημερώσουν την εφαρμογή για τη λήξη της χρήσης του scooter, με την χρέωση ανά λεπτό να γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας. Αυτά τα scooters μπορούν να τα οδηγήσουν στην Ευρώπη και οι κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου κάτι που δεν ισχύει για την Ελλάδα.

Advertisement

“Η υπηρεσία BeRider συμπληρώνει ιδανικά την γκάμα των επιλογών για κινητικότητα που είναι διαθέσιμες στην Πράγα. Είτε για δουλειά, είτε για τουρισμό, τα ηλεκτρικά scooters της BeRider είναι πρακτικά, περιβαλλοντικά φιλικά και φιλικά προς τον χρήστη. Την ίδια στιγμή ενσωματώνουμε στα scooters την ψηφιακή μας εξιδείκευση: κάθε scooter της BeRider είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες που μεταφέρουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Λόγω αυτού του επιπέδου διαφάνειας είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών τους όταν τα χρησιμοποιούν.”, δήλωσε η επικεφαλής του ŠKODA AUTO DigiLab, Jarmila Plachá.