Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Προετοιμασίες για εξετάσεις επαγγελματικού διπλώματος

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προετοιμασίες για εξετάσεις επαγγελματικού διπλώματος

Fleet Cars

Προετοιμασίες για εξετάσεις επαγγελματικού διπλώματος

Fleet Cars

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημέρωσε τις κατά τόπους Διευθύνσεις για την επανέναρξη των δοκιμασιών.

Advertisement
Advertisement

Τον προγραμματισμό διεξαγωγής των ειδικών θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση η την επέκταση της ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημοσίας Χρήσης προανήγγειλε στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μάλιστα σε σχετική εγκύκλιο δίνει σαφείς οδηγίες για την τήρηση όλων των μέτρων που έχει ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ ώστε να μην υπάρξει περίπτωση διάδοσης του κορωνοϊού.

Advertisement
Advertisement

Στην εγκύκλιο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Προϋποθέσεις για τη διενέργεια της ειδικής θεωρητικής εξέτασης για την ειδική άδεια οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου στο πλαίσιο λήψης μέτρων προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.»

Με γνώμονα την ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 κατά την περίοδο επανόδου στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα, τη διασφάλιση της αποφυγής συνωστισμού και, κυρίως, την προστασία των υπαλλήλων και των πολιτών και σε ό,τι αφορά το εν θέματι αντικείμενο, παρακαλείσθε όπως κατά τον προγραμματισμό της διεξαγωγής των ειδικών θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση ή επέκταση της ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου να εφαρμόζεται το μέτρο της τήρησης της απόστασης τουλάχιστον ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των εξεταζόμενων καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 (όπως συστηματικός και επαρκής αερισμός των χώρων εξέτασης των υποψηφίων, αποφυγή κοινής χρήσης των στυλό και άλλων προσωπικών αντικειμένων, χρήση αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων κλπ).

Επισημαίνεται ότι ο προγραμματισμός των εξετάσεων άπτεται της αρμοδιότητας των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων Περιφερειών, σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 3 της υπ. αριθμ. οικ. Α/23111/1479/16 (Β’3413) απόφασης της Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Καθορισμός διαδικασίας για τη διενέργεια της ειδικής θεωρητικής εξέτασης για την ειδική άδεια οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου».

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης στο newsauto: H Ελλάδα δεν θα είναι πια η «χωματερή» της Ευρώπης

Advertisement

Ιδού το άρθρο για τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας! – Επιβεβαίωση Newsauto

Ακόμη 37 οδηγοί έφυγαν χωρίς… δίπλωμα από την Βάρκιζα!