Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Νέες παρατάσεις από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ελλάδα 13:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέες παρατάσεις από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Fleet Cars

Νέες παρατάσεις από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Fleet Cars

Οι παρατάσεις αφορούν στις εγκρίσεις οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων υλικών.

Advertisement
Advertisement

Παρατείνεται η ισχύς των εγγράφων έγκρισης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων αλλά και στα φύλλα δοκιμών και πιστοποιητικών έγκρισης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της συνέχισης λήψης μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, λαμβανομένης υπόψη της παρατεταμένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης της χώρας το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνέχεια της κ.υ.α. Δ1α/ΓΠ.οικ. 1293/2021 (Β΄ 30) με την οποία ανεστάλη εκ νέου η λειτουργία των ΚΤΕΟ ελαφρών οχημάτων έως τις 18/1/2021 και των παραπάνω σχετικών εγκυκλίων, επισημαίνει ότι ειδικά για τα οχήματα μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων (ADR) με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t ισχύουν τα εξής:

Advertisement
Advertisement

1) Παρατείνεται κατά ενενήντα (90) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των φύλλων δοκιμών και των πιστοποιητικών έγκρισης οχήματος ADR, εφόσον η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι από 31-10-2020 έως και 18-01-2021.

2) Οχήματα που ταξινομούνται από 31-10-2020 έως και 18-01-2021 ως μεταχειρισμένα με ισχύον πιστοποιητικό ADR από τη χώρα προηγούμενης ταξινόμησής τους, σύμφωνα με την παρ.4Αβ του κεφ. Α’ της ΣΤ/29900/77 (ΦΕΚ Β΄1318), επιτρέπεται να κυκλοφορούν με το πιστοποιητικό της χώρας προέλευσης έως ενενήντα (90) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία ταξινόμησης.

Σε περίπτωση που μετά τις 18-01-2021, προκύπτει από κανονιστικές πράξεις η αναστολή λειτουργίας των ΚΤΕΟ ελαφρών φορτηγών (ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t) σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, παρατείνονται αυτοδίκαια για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες τα φύλλα δοκιμών και τα πιστοποιητικά έγκρισης οχημάτων ADR τα οποία έχουν εκδοθεί από φορείς ελέγχου ADR και ΚΤΕΟ που βρίσκονται σε περιοχή όπου έχει γίνει αναστολή λειτουργίας των ΚΤΕΟ ή η αναγραφόμενη διεύθυνση κατοικίας στην άδεια κυκλοφορίας τους βρίσκεται στην περιοχή αυτή, εφόσον η ημερομηνία λήξης τους είναι εντός του χρονικού διαστήματος για το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΤΕΟ.

Advertisement

Μετά την άρση των έκτακτων μέτρων και την επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ, για τα οχήματα τα οποία εμπίπτουν στις παραπάνω παρατάσεις, η νέα περίοδος ισχύος του εκδιδόμενου φύλλου δοκιμών και του πιστοποιητικού έγκρισης ADR θα αρχίζει από την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο προηγούμενο (ληγμένο) φύλλο δοκιμών και πιστοποιητικό ADR (και όχι την ημερομηνία που θα διενεργηθεί ο έλεγχος).

Οι εν λόγω ρυθμίσεις ισχύουν για κυκλοφορία αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνεται ο αριθμός των ηλεκτρικών ΙΧ που θα επιδοτείται στις εταιρείες!

Γηρασμένα και με πολλά χλμ. τα μεταχειρισμένα ΙΧ της Ελλάδας

Advertisement

Σοκ! Νέα νοθεία στη βενζίνη με χημικά που δεν ανιχνεύονται