Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Και οι εθελοντικές οργανώσεις μπορούν να αποκτήσουν φορτηγά ΙΧ

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και οι εθελοντικές οργανώσεις μπορούν να αποκτήσουν φορτηγά ΙΧ

Fleet Cars

Και οι εθελοντικές οργανώσεις μπορούν να αποκτήσουν φορτηγά ΙΧ

Fleet Cars

Τις σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών.

Advertisement
Advertisement

Σε τροποποίηση των προϋποθέσεων για την ταξινόμηση φορτηγών ΙΧ μικτού βάρους άνω των 8 τόνων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, σε απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Μεταφορών Ιωάννης Κεφαλογιάννης, αναφέρεται ότι καθίσταται δυνατή η χορήγηση ΦΙΧ αυτοκινήτου κάθε κατηγορίας μικτού βάρους άνω των 8.000 χιλιόγραμμων σε Εθελοντικές Οργανώσεις ενταγμένες στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας για την εξυπηρέτηση σκοπών πολιτικής προστασίας.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα η σχετική απόφαση αναφέρει τα εξής:
«Στην αριθμ. Α14/οικ.2315/121/07 (Β’88) απόφαση υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών με θέμα «Καθορισμός προϋποθέσεων, διαδικασίας και δικαιολογητικών για την ταξινόμηση Φορτηγών Αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης σε κατηγορίες φυσικών ή νομικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 10 του ν. 2898/2001 (ΦΕΚ 71 Α’)» όπως ισχύει, μετά το άρθρο 2 προστίθεται νέο άρθρο 2Α, ως εξής:

«2Α. Είναι δυνατή η χορήγηση ΦΙΧ αυτοκινήτου κάθε κατηγορίας μικτού βάρους άνω των 8 χιλιάδων (8.000) χιλιόγραμμων σε Εθελοντικές Οργανώσεις ενταγμένες στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας για την εξυπηρέτηση σκοπών πολιτικής προστασίας. Για την χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας ΦΙΧ αυτής της περίπτωσης υποβάλλεται στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, πλην των λοιπών δικαιολογητικών της παραγράφου 4, βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας».