Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

«Ηλεκτροσόκ» στα Peugeot Boxer και Citroen Jumper

Ελλάδα 10:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Ηλεκτροσόκ» στα Peugeot Boxer και Citroen Jumper

Fleet Cars

«Ηλεκτροσόκ» στα Peugeot Boxer και Citroen Jumper

Fleet Cars

Νέες ηλεκτρικές εκδόσεις ετοιμάζει για τα μοντέλα της ο όμιλος PSA για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Advertisement
Advertisement

Ο όμιλος PSA θα προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις των μικρών φορτηγών Peugeot Boxer και Citroen Jumper, διαθέτοντας πλέον μια πλήρη γκάμα μοντέλων στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Το Boxer και Jumper παράγονται στο εργοστάσιο της Sevel στην Atessa της νότιας Ιταλίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη FCA.

Advertisement
Advertisement

Μετά την παραγωγή, τα φορτηγά θα προωθούνται στην Τουρκία και ειδικότερα στην BD Auto η οποία θα αναλαμβάνει τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων αλλά και την έκδοση των σχετικών Πιστοποιητικών.

Τα ηλεκτρικά Boxer και Jumper – το οποίο θα ονομαστεί Citroen Relay – θα παρουσιαστεί στο Birmingham Show Commercial Show στην Αγγλία.

Η αυτονομία τους θα κυμαίνεται μεταξύ 225 και 270 χιλιομέτρων ανάλογα με το μήκος του φορτηγού σύμφωνα με όσα ανέφεραν στελέχη από τον όμιλο PSA.

Advertisement

Ο όμιλος PSA οδήγησε την ευρωπαϊκή αγορά LCV το 2018 με μερίδιο αγοράς περίπου 25%.

Advertisement

O αντιπρόεδρος του τμήματος ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων του ομίλου PSA κ. Philippe Narbeburu ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ακολουθώντας το στρατηγικό σχέδιο Push to Pass, συνεχίζουμε τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας. Τα νέα μοντέλα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τις μάρκες μας στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των LCV. Αυτή είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε το προβάδισμά μας στην Ευρώπη, καλύπτοντας τις ανάγκες για μετακίνηση μηδενικών ρύπων χωρίς να εγκαταλείπουμε τις πολύ χρήσιμες υπηρεσίες που προσφέρουμε στους απαιτητικούς επαγγελματίες πελάτες μας.»

Άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν παρόμοιες μετατροπές για τα μικρά φορτηγά τους.

Το Renault Master ZE, για παράδειγμα, έχει αυτονομία 120 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Advertisement