Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ηλεκτρικό Opel Vivaro από Σεπτέμβρη

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικό Opel Vivaro από Σεπτέμβρη

Fleet Cars

Ηλεκτρικό Opel Vivaro από Σεπτέμβρη

Fleet Cars

Η ηλεκτρική εκδοχή του επαγγελματικού Vivaro από την Opel, θα είναι έτοιμη για λανσάρισμα από το ερχόμενο Φθινόπωρο, με 330 χιλιόμετρα αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Η Opel δημοσίευσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο της ηλεκτρικό επαγγελματικό. Πρόκειται για την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του Vivaro, το Vivaro-e, με το οποίο η Γερμανική εταιρεία επιχειρεί να δώσει μια αξιόπιστη και με μηδενικούς ρύπους έκδοση ελαφρού επαγγελματικού οχήματος. Θα υπάρχουν δύο επιλογές αναφορικά με τη χωρητικότητα της μπαταρίας, με τη μικρότερη να είναι 50 kWh και τη μεγαλύτερη 75 kWh.

Advertisement
Advertisement

Η μικρότερη θα έχει αυτονομία της τάξης των 230 χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση, ενώ η μεγαλύτερη αναμένεται να φτάνει τα 330 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Οι μπαταρίες βρίσκονται κάτω από το χώρο φόρτωσης, χαμηλώνοντας περαιτέρω το κέντρο βάρους και δεν καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο από την καρότσα του van. Αμφότερες οι επιλογές μπαταρίας, συνδέονται με έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 136 PS και ροπή 260 Nm. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 130 χλμ./ώρα.

Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει είτε μέσω wallbox για να περιορίζεται ο χρόνος φόρτισης ή ακόμα και απλής οικιακής πρίζας. Σε δημόσιο σταθμό φόρτισης 100 kW, η φόρτιση της μπαταρίας των 50kWh από το 0 έως το 80% διαρκεί 30 λεπτά, ενώ αντίστοιχα για τη μεγαλύτερη χωρητικότητα, ο χρόνος είναι 45 λεπτά της ώρας. Η Opel προσφέρει το Vivaro-e σε τρία μήκη 4,60, 4,95 και 5,30 μέτρα, με αρκετές παραλλαγές αμαξώματος, όπως mini bus, πλατφόρμα και κλειστό van με διάφορες επιλογές ύψους. Τα μικτά βάρη του οχήματος κυμαίνονται από 2.800 έως 3.100 κιλά και είναι τόσο ευέλικτο, όσο οποιαδήποτε άλλη συμβατική έκδοση του Vivaro.

Advertisement