Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Η Volvo παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτροκίνητα φορτηγά

Ελλάδα 18:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτροκίνητα φορτηγά

Fleet Cars

Η Volvo παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτροκίνητα φορτηγά

Fleet Cars

Η Volvo Trucks, πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους κινήσεις, μόλις παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτροκίνητα φορτηγά – που αλλού – στην εγχώρια αγορά της Σουηδίας.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα παρέδωσε ένα αποριματοφόρο στην εταιρία Renova καθώς και ένα φορτηγό διανομής σε εταιρεία logistics και συνεργαζόμενο μεταφορέα TGM. Προς το παρόν, πρόκειται για ένα μικρό μέγεθος δείγματος, καθώς η σειρά παραγωγής για τα φορτηγά της Volvo FL Electric και FE Electric θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οι ευρωπαϊκές αγορές θα είναι οι πρώτες που θα καλωσορίσουν αυτούς τους μεταφορείς μηδενικών εκπομπών ρύπων στο δρόμο. «Η στενή συνεργασία μας με οδηγούς και πελάτες μας επέτρεψε να αναπτύξουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα ηλεκτροκίνητες λύσεις μεταφοράς που πληρούν τις υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά στις επιδόσεις, τις μεγάλες αποστάσεις, τη διακίνηση φορτίων και τη χρήση οχημάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Volvo Trucks, Roger Alm.

Οι οδηγοί που θα χειριστούν τα ηλεκτρικά φορτηγά είχαν ήδη την ευκαιρία να δοκιμάσουν την εμπειρία πριν από την παράδοση, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους κατάρτισης. “Οι οδηγοί ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από την ευχάριστη οδήγηση, με γρήγορη και απρόσκοπτη επιτάχυνση και χαμηλό επίπεδο θορύβου”, πρόσθεσε ο Alm, ο οποίος επίσης προσβλέπει στη μείωση του “περιβαλλοντικού και κλιματικού αντίκτυπου” των ορυκτών καυσίμων.

Τελικά, η έλλειψη θορύβου από τον ηλεκτροκινητήρα και οι μηδενικές εκπομπές ρύπων θα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στους οδηγούς, ενώ αναμφισβήτητα υπάρχουν προφανή οφέλη και για το περιβάλλον. Όσον αφορά το πόσο ικανά είναι τα δύο ηλεκτροκίνητα φορτηγά, το FL Electric έχει χωρητικότητα 16 τόνων, ενώ το ισχυρότερο FE Electric μπορεί να μεταφέρει 27 τόνους παρακαλώ…

Advertisement
Advertisement