Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

H Peugeot μπαίνει στο παιχνίδι των pick-up

Ελλάδα 20:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Peugeot μπαίνει στο παιχνίδι των pick-up

Fleet Cars

H Peugeot μπαίνει στο παιχνίδι των pick-up

Fleet Cars

Την ονομασία Landtrek έχει το νέο pick-up της Peugeot που βάζει την γαλλική εταιρία στο παιχνίδι της ιδιαίτερα δημοφιλούς σε αρκετές αγορές κατηγορίας, φιλοδοξώντας να συνεχίσει την σημαντική παράδοση των 404 και 504 pick-up.

Advertisement
Advertisement

Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται πως τις δεκαετίες του ’70 και ’80 τα pick-up της Peugeot που αποτελούσαν μια επαγγελματική εκδοχή των μεγάλων 404 και 504 είχαν ένα ιδιαίτερα σημαντικό μερίδιο στην αγορά της συγκεκριμένης κατηγορίας, ειδικά στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Σήμερα η Peugeot δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει εκ νέου το μερίδιό της παρουσιάζοντας το νέο της pick-up με την ονομασία Landtrek.

To Landtrek ακολουθεί το νέο σχεδιαστικό ύφος της Peugeot που έχει κερδίσει το κοινό σε όλα να νέα μοντέλα της εταιρίας. Το Landtrek θα προσφέρεται σε τρεις τύπους αμαξώματος: ως μονοκάμπινο, διπλοκάμπινο αλλά μονοκάμπινο με γυμνό πίσω πλαίσιο ώστε να μπορεί να δεχθεί κάποια κατάλληλα διαμορφωμένη καρότσα. Το αυτοκίνητο έχει ωφέλιμο φορτίο 1.2 τόνων και δυνατότητα ρυμούλκησης έως 3 τόνους ενώ θα προσφέρεται ως 4×2 και 4×4. Η κίνηση θα προέρχεται από ένα βενζινοκινητήρα 2.4 λίτρων με 210 ίππους και 32,6 χλγμ ροπής ο οποίος θα συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων ή από έναν πετρελαιοκινητήρα 1.9 λίτρων με 150 ίππους και 35,7 χλγμ. ροπής που θα συνεργάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό είναι αναμφίβολα από τα πιο ποιοτικά και αισθητικά φροντισμένα που μπορείς να βρεις στην κατηγορία των pick-up καθώς δανείζεται πολλά στοιχεία από τα πολιτικά μοντέλα της Peugeot και ειδικότερα από τα 3008 και 508. Ο εξοπλισμός που θα προσφέρεται θα είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρος ενώ σε πολύ υψηλό επίπεδο θα κυμαίνονται και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Τα κακά νέα πάντως είναι πως το Landtrek – τουλάχιστον προς το παρόν – δεν προβλέπεται να πουληθεί στις Ευρωπαϊκές αγορές καθώς η Peugeot θα εστιάσει στην προώθηση του στη Βόρειο Αφρική και τη Λατινική Αμερική.