Live Κίνηση
Περισσότερα
Fiat 2020

Οι τεχνολογίες ασφαλείας του ηλεκτρικού Fiat 500

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι τεχνολογίες ασφαλείας του ηλεκτρικού Fiat 500

Fiat 2020

Οι τεχνολογίες ασφαλείας του ηλεκτρικού Fiat 500

Fiat 2020

Ένα μοντέλο στο οποίο η αισθητική αλλά και η τεχνολογία, απογειώνονται στον υπερθετικό βαθμό: το επερχόμενο Fiat 500 «La Prima»!

Advertisement
Advertisement

Με την αποκλειστικά διαθέσιμη μαλακή οροφή με το μονόγραμμα της ιταλικής μάρκας στην έκδοση Cabrio ή την πανοραμική ηλιοροφή της νέας έκδοσης Hatchback. Η επιλογή είναι δική σας. Εκεί που δεν χρειάζεται να διαλέξετε, καθώς τα έχετε… όλα, είναι στον τομέα της ασφάλειας. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους από τους «φύλακες-αγγέλους» σε κάθε σας χιλιόμετρο!

Fiat Co-Driver
Το νέο 500 «la Prima» θα είναι σε θέση να κάνει τα δρομολόγιά σας πιο ομαλά με πολλούς τρόπους. Πρώτα απ ‘όλα, το αυτοκίνητο θα διαβάσει τα οδικά σήματα και θα σας προτείνει ποια ταχύτητα θα πρέπει να κρατήσετε σε αυτόν τον συγκεκριμένο δρόμο. Στη συνέχεια, μόλις ρυθμίσετε την ταχύτητα και την απόσταση από τα χειρστήρια του τιμονιού, το σύστημα θα κρατήσει αυτόματα την απόσταση από το όχημα που προηγείται (όταν υπερβαίνει τα 30 km / h), θα σας κρατήσει στο κέντρο της λωρίδας (όταν υπερβαίνει τα 60 km / h) και θα σταματήσει όταν το ζητήσει η κυκλοφορία

Ευκολότερο παρκάρισμα
Όταν κάνετε ελιγμούς με χαμηλή ταχύτητα, το παρκάρισμα θα είναι παιχνιδάκι. Κάτω από 13 km/h, οι αισθητήρες στάθμευσης 360° με 11 αισθητήρες τοποθετημένους στην πρόσοψη, στο πλάι και στο πίσω μέρος του 500 «la Prima», θα ανιχνεύσουν οποιοδήποτε εμπόδιο γύρω από το όχημα και θα ενημερώσουν άμεσα τον οδηγό για την απόσταση από οποιοδήποτε αντικείμενο.

Advertisement
Advertisement

Fiat-500-electric-laprima-f1000x600

Κανένα τυφλό σημείο
Όταν οδηγείτε ταχύτερα από 15 km/h και έως 140 km/h, το νέο 500 «la Prima» θα διαθέτει αισθητήρα ικανό να ανιχνεύει αντικείμενα στα τυφλά σημεία, τόσο στην πλευρά όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και θα σας προειδοποιεί ένα ηχητικό σήμα και ένα φως στον πλευρικό καθρέφτη.

Κάμερα οπισθοπορείας
Η κάμερα οπισθοπορείας θα μεταδίδει εικόνα υψηλής ανάλυσης για ό, τι είναι πίσω σας με μέγιστη ευκρίνεια, απευθείας στον πίνακα ελέγχου του 500 «la Prima». Η εικόνα θα εμπεριέχει δυναμικές γραμμές και έναν άξονα κεντρικής γραμμής καθώς περιστρέφεται το τιμόνι, για να βοηθήσει την αντίληψη του οδηγού σχετικά με την απόσταση.

Advertisement

Fiat-500-electric-laprima-h1000x600

Σύγχρονο φρενάρισμα
Το νέο 500 «la Prima» θα φρενάρει αυτόματα για να αποφύγει ή να μετριάσει τη σύγκρουση με προπορευμένο όχημα, πεζό ή ποδηλάτη, με ταχύτητα έως και 130 χλμ/ώρα. Αρχικά, το αυτοκίνητο θα σας ειδοποιήσει μόνο με ακουστική και οπτική προειδοποίηση στο ταμπλό οργάνων και εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, το σύστημα πέδησης θα βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει ή να μετριάσει τις πιθανές επιπτώσεις

Advertisement

Μείνετε σε εγρήγορση
Το ιταλικό μοντέλο θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ξύπνιοι και ενεργοί όταν οδηγείτε. Το σύστημα μπορεί να εντοπίσει τα αρχικά σημάδια κόπωσης παρακολουθώντας τις πλευρικές κινήσεις του οχήματος, συμβουλεύοντας τον οδηγό να κάνει ένα διάλειμμα. Μια οπτική και ακουστική προειδοποίηση θα καταγραφεί στο ταμπλό οργάνων.

Fiat-500-electric-laprima-j1000x600

Σταθεροί στην πορεία σας
Το νέο 500 «la Prima» θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την μετακίνηση σας στις λωρίδες κυκλοφορίας, κρατώντας σας σε πορεία με ενεργό δράση στο τιμόνι και προστατεύοντας τον εαυτό σας και τους άλλους από τους οποίους κινδύνους. Όταν η λειτουργία εντοπίσει ότι το όχημα πρόκειται να κινηθεί ακούσια από τη λωρίδα του , προειδοποιεί τον οδηγό με οπτικό, ακουστικό σήμα και με δόνηση του τιμονιού, προκειμένου να διορθώσει ανάλογα.

Advertisement

Κλήση έκτακτης ανάγκης
Σε περίπτωση σοβαρών ατυχημάτων που προκαλούν την χρήσης των αερόσακων, μια αυτόματη κλήση έκτακτης ανάγκης θα προωθηθεί απευθείας στον 112 Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης. Εν τω μεταξύ, η θέση και η κατάσταση του οχήματός σας θα μεταδοθούν αμέσως, ώστε να επιταχυνθεί η διάσωση. Επίσης, ένα κουμπί SOS θα είναι εύκολα προσβάσιμο μπροστά από τον εσωτερικό καθρέφτη, για να λαμβάνετε γρήγορη βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Fiat-500-electric-laprima-a1000x600