Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Της έκανε ζημιές 6.000 ευρώ και έφυγε (video)

Ελλάδα 0:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ
        string(71) "Της έκανε ζημιές 6.000 ευρώ και έφυγε (video)"
    

Της έκανε ζημιές 6.000 ευρώ και έφυγε (video)

Mobility

Βίντεο ντοκουμέντο – Διέλυσε με το όχημά του σταθμευμένο ΙΧ και δίκυκλο κι έφυγε σαν… κύριος. Η ασφαλιστική δεν την αποζημιώνει.

Advertisement
Advertisement

Μια ακόμα περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη καταγράφηκε πρόσφατα, προκαλώντας αγανάκτηση στους παθόντες αλλά και εύλογες ανησυχίες για την οδική ασφάλεια.Η ιδιοκτήτρια του κατεστραμμένου ΙΧ, περιέγραψε με το περιστατικό: «Χτύπησε το αυτοκίνητό μου και έφυγε σαν κύριος. Δεν παίρνω αποζημίωση από την ασφαλιστική». Το όχημά της υπέστη σοβαρές ζημιές, που σύμφωνα με την ίδια ξεπερνούν τις 6.000 ευρώ, ενώ παράλληλα υπήρξαν φθορές και σε δίκυκλο που ήταν σταθμευμένο στο ίδιο σημείο.

Η Τροχαία υπενθυμίζει ότι σε τέτοιου είδους ατυχήματα, η βασική υπαιτιότητα εντοπίζεται συχνά στη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση αλλά και στην κατανάλωση αλκοόλ. Η ενασχόληση με το κινητό, είτε για κλήσεις είτε για μηνύματα, αποσπά την προσοχή από τον δρόμο και μειώνει κατακόρυφα τον χρόνο αντίδρασης του οδηγού, ενώ το αλκοόλ επιβαρύνει σημαντικά την κρίση και την ικανότητα χειρισμού του οχήματος.

Το περιστατικό φέρνει ξανά στο προσκήνιο την ανάγκη αυστηρότερης αστυνόμευσης αλλά και καλύτερης ενημέρωσης των οδηγών για τους κινδύνους της απερίσκεπτης συμπεριφοράς πίσω από το τιμόνι. Οι οικονομικές συνέπειες για τα θύματα τέτοιων ατυχημάτων είναι τεράστιες, ιδιαίτερα όταν ο υπαίτιος εγκαταλείπει το σημείο και δεν είναι εφικτό να κινηθούν διαδικασίες αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Η οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο θέμα νόμων και προστίμων, αλλά και ζήτημα νοοτροπίας. Η υπεύθυνη οδήγηση, χωρίς κινητό και χωρίς αλκοόλ, αποτελεί το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα ώστε να μη βρεθεί κανείς στη δύσκολη θέση που βρέθηκε η κ. Καρέα. Μια απλή στιγμή απροσεξίας μπορεί να κοστίσει χιλιάδες ευρώ σε ζημιές, αλλά το πιο σημαντικό, μπορεί να κοστίσει ζωές. (Φωτογραφία αρχείου).


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εκλογές κάθε δύο χρόνια επειγόντος

Αθήνα: Τέλος τα παλιά ΙΧ και ο δακτύλιος

Δείτε ποιο αυτοκίνητο διάλεξε ο Τζόκοβιτς στην Ελλάδα