Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Σχεδόν έτοιμο το νέο πάρκινγκ στην Αθήνα (video)

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ
        string(82) "Σχεδόν έτοιμο το νέο πάρκινγκ στην Αθήνα (video)"
    

Σχεδόν έτοιμο το νέο πάρκινγκ στην Αθήνα (video)

Mobility

Στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από την πλατεία Κοτζιά, δρομολογείται ένα νέο έργο που φιλοδοξεί να δώσει ουσιαστική ανάσα σε οδηγούς και κατοίκους, αντιμετωπίζοντας ένα από τα διαχρονικά προβλήματα στάθμευσης της πόλης.

Advertisement
Advertisement

Ο Δήμος Αθηναίων ολοκληρώνει στην κατασκευή υπόγειου δημοτικού πάρκινγκ με 500 νέες θέσεις στάθμευσης, ένα έργο που αναμένεται να λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες και να προσφέρει λύσεις στάθμευσης γύρω από το Σύνταγμα, ενώ θα διαθέτει και πολλες θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Newsauto Talks, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, παρουσίασε λεπτομέρειες για το νέο έργο. Επισήμανε ότι το υπόγειο πάρκινγκ, που θα διαχειρίζεται η ΔΑΕΜ Α.Ε., φιλοδοξεί να βελτιώσει και την κυκλοφορία και να διευκολύνει τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της περιοχής. Με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει μια σύγχρονη, λειτουργική υποδομή στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των γύρω οδών και στη βελτίωση της καθημερινής μετακίνησης.

Ο Δήμαρχος τόνισε από το βήμα των Newsauto Talks ότι το έργο δεν είναι απλώς μια νέα θέση στάθμευσης, αλλά μια στρατηγική παρέμβαση για την «καθημερινότητα στην καρδιά της πόλης», που έρχεται να συμπληρώσει άλλες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη λειτουργικότητα του κέντρου.


Advertisement
Advertisement