Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση η νέα Mercedes GLB

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση η νέα Mercedes GLB

Mobility

Και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση η νέα Mercedes GLB

Mobility

Το νέο SUV μοντέλο της Mercedes-Benz, με κωδικό όνομα GLB αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του μέσα στο 2019, ενώ στη γκάμα του, εκτός από βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, θα υπάρχει και μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη, η EQB.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes GLB, που εξελίσσεται με τον εσωτερικό κωδικό X247, αναμένεται να τοποθετηθεί απέναντι σε αντιπάλους όπως η BMW X1, το Audi Q3 και το Volvo XC40, ενώ η ηλεκτρική έκδοση EQΒ θα τοποθετηθεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από την EQC, έχοντας μία μπαταρία τουλάχιστον 60 kWh, με τον Γερμανό κατασκευαστή να υπόσχεται αυτονομία 500 km. Σε σχεδιαστικό επίπεδο, η EQB ως μέλος της νέας ηλεκτροκίνητης γκάμας της γερμανικής φίρμας, θα υιοθετήσει μια αντίστοιχη όψη με την EQC και ανάλογου ύφους λεπτομέρειες, ενώ σε επίπεδο μεγέθους θα προσεγγίζει περισσότερο την επικείμενη GLB.

eqb_mule_spiesa-chariatis`-530

Η GLB αποτελεί το 8ο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MFA II, ενώ το μεταξόνιο της, που φτάνει τα 2.789 mm, είναι κατά 60 mm μεγαλύτερο της τρέχουσας A-Class, όμοιο με αυτό της σεντάν έκδοσης, που πωλείται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας. Παράλληλα, οι μακρύτεροι πρόβολοι, ιδίως πίσω, εξασφαλίζει ότι η GLB θα διαθέτει μεγαλύτερο σε όγκο χώρο αποσκευών από την GLA. Παράλληλα θα υπάρχει και 7θέσια έκδοση.

Advertisement

new_spy_picsq-chariatis-640

Η γκάμα των κινητήρων θα διαθέτει τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel, ενώ αργότερα θα τοποθετηθούν τα υβριδικής τεχνολογίας plug-in hybrid, αλλά και ηλεκτρικά μοτέρ, όντας μέρος του προγράμματος της εταιρείας να έχει παρουσιάσει μέχρι το 2022, συνολικά 130 μοντέλα αντίστοιχης τεχνολογίας. Πιο αναλυτικά, στη γκάμα των βενζινοκινητήρων θα υπάρχουν οι 1,3 και 2,0 λίτρων με απόδοση 163 και 224 ίππων (GLB 200, GLB 250), ενώ αργότερα θα λανσαριστεί και η κορυφαία GLB35 AMG με τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 306 ίππων. Οι diesel θα περιλαμβάνουν το σύνολο 2,0 λίτρων με 150 και 190 ίππους (GLB 200d και GLB 220d).

Advertisement

Παράλληλα με τις παραπάνω εκδόσεις, η Mercedes ετοιμάζει να παρουσιάσει και μία plug-in υβριδική έκδοση με μπαταρία ιόντων λιθίου 13,7 kWh και ηλεκτρική αυτονομία 70 χιλιομέτρων. Όπως μαρτυρά και η ονομασία της έκδοσης, ο θερμικός κινητήρας θα δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς και ο ηλεκτρικός στους πίσω, χαρίζοντας χαρακτηριστικά «τετρακίνητου».