Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η πρώτη ηλεκτρική Bentley θα είναι υπερυψωμένο σεντάν

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρώτη ηλεκτρική Bentley θα είναι υπερυψωμένο σεντάν

Mobility

Η πρώτη ηλεκτρική Bentley θα είναι υπερυψωμένο σεντάν

Mobility

Η Bentley έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της με τις πιο πρόσφατες αναφορές να κάνουν λόγο για ένα υπερυψωμένο σεντάν που θα τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar ο λόγος πίσω από την επιλογή του αρκετά ανορθόδοξου υπερυψωμένου σεντάν αμαξώματος έχει να κάνει με το γεγονός πως οι μηχανικοί της εταιρίας ήθελαν να αποφύγουν τις αυξημένες ενεργειακές απώλειες από την κακή αεροδυναμική που έχει το αμάξωμα ενός SUV χωρίς όμως να χαθεί το πλεονέκτημα του αυξημένου ύψους από το έδαφος που είναι κάτι πολύ βολικό από τη στιγμή που οι μπαταρίες θα βρίσκονται στο πάτωμα το αυτοκινήτου.

Ο CEO της Bentley, Adrian Hallmark τόνισε πως ανάμεσα στις προτάσεις υπήρχε και μια με ύφος ανάλογο της Jaguar Ι-Pace η οποία όμως θεωρήθηκε αρκετά ακραία και υπερβολικά δυναμική για να δικαιολογείται ως αντικαταστάτης της Mulsanne. Σε κάθε περίπτωση την πορεία εξέλιξης του μοντέλου θα επηρεάσουν άμεσα οι εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών καθώς σύμφωνα με τον Hallmark θα πρέπει με ένα αποδεκτό μέγεθος μπαταριών να υπάρχει δυνατότητα αυτονομίας της τάξης των 500 χιλιομέτρων ακόμα και ταξιδεύοντας για πέντε ώρες με ταχύτητα 110 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα η Benltey θέλει το ηλεκτρικό μοντέλο της να έχει ξεχωρίζει σε επίπεδο επιδόσεων όταν θα παρουσιαστεί το 2025. Είναι πολύ πιθανό οι λύσεις που θα χρησιμοποιηθούν να βρίσκονται πολύ κοντά σε όσα είδαμε στο πρωτότυπο EXP 100 GT το οποίο διέθετε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση μεταξύ 800 και 1340 ίππων και ροπή της τάξης των 150 χλγμ. Πάντως νωρίτερα από το αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο η Bentley θα έχει εξηλεκτρίσει με υβριδικά συστήματα τους κινητήρες σε όλα τα μοντέλα της μέχρι το 2023.