Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Kia: Ετοιμάζει ηλεκτρικό Picanto

Ελλάδα 17:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Ετοιμάζει ηλεκτρικό Picanto

Mobility

Kia: Ετοιμάζει ηλεκτρικό Picanto

Mobility

Η Kia ετοιμάζει την ηλεκτρική έκδοση του Picanto και ήδη επεξεργάζεται σενάρια για να μειώσει ο κόστος παραγωγής ώστε να ρίξει την τελική τιμή του κάτω από τα 16.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

 

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επανεξετάζουν την στρατηγική πωλήσεων και παραγωγής στα μικρά αυτοκίνητα για την Ευρωπαϊκή αγορά, ως απάντηση στα πιο σκληρά όρια εκπομπών ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τελευταία τους αναγκάζει να καταφύγουν σε δαπανηρές νέες τεχνολογίες για να πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων και να χάνουν κέρδος. Ήδη η Ford σκέφτεται να σταματήσει την πώληση του KA + ενώ και η Opel μπορεί να ακολουθήσει. Η Kia από την άλλη πλευρά δοκιμάζει την ηλεκτροκίνηση και ετοιμάζει ένα Kia Picanto EV

Advertisement
Advertisement

Η Kia στρέφετε στην ηλεκτροκίνηση για τα μικρά της μοντέλα και ήδη ψάχνει τρόπους μείωσης του κόστους παραγωγής για να κάνει προσιτό το αυτοκίνητο. Μια μπαταρία κατασκευασμένη και εξελιγμένη από την Kia είναι «μια μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο Emilio Herrera, διευθύνων σύμβουλος της Kia Motor Ευρώπης. «Αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να το κάνουμε» και πρόσθεσε:  «Δεν υπάρχει τίποτα, που να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό για να είμαστε έτοιμοι με προτάσεις έτοιμες για παραγωγή». Ο ίδιος δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για τη λήψη απόφασης. Η τιμή του Picanto με συμβατικό κινητήρα ξεκινά από τα 10.290 ευρώ στη Γερμανία, αλλά πέφτει κάτω από τα 10.000 ευρώ με τις εκπτώσεις. Μια πλήρως εξοπλισμένη έκδοση του μπορεί να φτάσει τα 17.000 ευρώ. Έτσι ένα σπορ ηλεκτρικό μοντέλο σύμφωνα με τον Herrera θα φτάσει κοντά στα 20.000 ευρώ. Για τον διευθύνων σύμβουλο της Kia Motor Ευρώπης, η εταιρία θα πρέπει να μειώσει το κόστος παραγωγής ώστε το αυτοκίνητο να πωλείται στα 16.000 έως 17.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτό ο Herrera δεν αποκλείεει συνεργασία με την αδελφή της μάρκας, την Hyundai και να παράγουν μια ηλεκτρική έκδοση του i10.

Advertisement

«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα πρέπει να υπολογίζουν τα κίνητρα των κυβερνήσεων για την ηλεκτροκίνηση καθώς σε πέντε χρόνια, τα κίνητρα αυτά μπορεί να σταματήσουν καθώς θα είναι πολύ δαπανηρά για αυτές» είπε ο Herrera.

Η Kia ετοιμάζεται για την ηλεκτροκίνηση επειδή τα μικρά μοντέλα της είναι σημαντικά για την Ευρωπαϊκή αγορά. Σε χώρες όπως η Ιταλία τα μοντέλα της έχουν το 50% της αγοράς. Στόχος της Kia είναι να έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο «σχεδόν σε κάθε κύρια κατηγορία» δήλωσε ο Herrera. Η Kia ήδη πουλά τα ηλεκτρικά Soul και Niro (τα small crossover) στην Ευρώπη (έχουν γράψει ήδη 20.000 πωλήσεις) και φιλοδοξεί να τις διπλασιάσει το 2020.

Advertisement