Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Harley-Davidson Livewire εναντίον Tesla Model S (+video)

Ελλάδα 22:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Harley-Davidson Livewire εναντίον Tesla Model S (+video)

Mobility

Harley-Davidson Livewire εναντίον Tesla Model S (+video)

Mobility

Παρακολουθήστε μία Harley-Davidson Livewire να αντιμετωπίζει ένα Tesla Model S Plaid σε μία  ηλεκτρική «κόντρα».

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι ένα drag race από το μέλλον, αλλά το παρόν. Το ταχύτερο ηλεκτρικό sedan αντιμετωπίζει μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

 

Το Tesla Model S Plaid είναι το ηλεκτρικό sedan παραγωγής με την καλύτερη επιτάχυνση, χωρίς κανένα αντίπαλο στην αγορά αυτή τη στιγμή. Θα ήταν ίσως το ταχύτερο EV παραγωγής αν δεν υπήρχε το Rimac Nevera των 2.000.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα είδαμε το Tesla Plaid να αντιμετωπίζει κάθε είδους supercar και hypercar και να κερδίζει τα περισσότερα Τι συμβαίνει όμως όταν έρχεται αντιμέτωπο με την αμιγώς ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Harley-Davidson Livewire;

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Livewire είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό δίκυκλο της Harley. Προσφέρει την ίδια στιγμιαία ροπή για την οποία είναι γνωστά τα ηλεκτρικά οχήματα και έχει τελική ταχύτητα 153 χλμ/ώρα. Ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία του μοντέλου που το Livewire έχει γίνει πλέον ξεχωριστό brand.

Advertisement

Όσο αφορά τον αγώνα στην ευθεία ανάμεσα στην Harley-Davidson Livewire και το Tesla Model S Plaid να σημειώσουμε ότι η Livewire ζυγίζει 249 κιλά. Η τιμή αυτή είναι περίπου 45 κιλά μεγαλύτερη από πολλά superbikes, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από το συνολικό βάρος ενός Tesla Model S Plaid. Το σεντάν ανεβάζει τη ζυγαριά στα 2.161 κιλά. Αυτή η τεράστια διαφορά βάρους είναι αυτό που κάνει τον αγώνα μεταξύ των δύο ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Advertisement

Στην αρχή η Harley… πετάει και αποκτά ένα γρήγορο προβάδισμα τουλάχιστον ενός αυτοκινήτου. Γρήγορα όμως, το Tesla ξυπνά. Δεν σας αποκαλύπτουμε τον νικητή, που θα ανακαλύψετε βλέποντας το video.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Harley-Davidson: Η ηλεκτρική Livewire, ταξιδεύει στην άκρη της Γης (+video)
Tι ψάρια πιάνει η Ferrari SF90 απέναντι στο Tesla Model S Plaid; (+video)
Tesla Model S Plaid: Βασιλιάς στη Laguna Seca

 

Advertisement