Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Φουλ ηλεκτρικό το επόμενο Audi RS6

Ελλάδα 21:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουλ ηλεκτρικό το επόμενο Audi RS6

Mobility

Φουλ ηλεκτρικό το επόμενο Audi RS6

Mobility

Ίσως το πιο εμβληματικό station που υπάρχει και ένα από τα πιο καυτά άλλοθι για τους οικογενειάρχες αναμένεται να περάσει στη νέα του διάσταση. Η οποία θα είναι ηλεκτρική.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα η Audi έδωσε τις φωτογραφίες από την πιο πρόσφατη εκδοχή του A6 e-tron Avant Concept, το οποίο θα διαφέρει ελάχιστα από το μοντέλο παραγωγής που θα δούμε στους δρόμους το 2024.

Από τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το αξιοσημείωτο είναι πως το πλήρως ηλεκτρικό A6 e-tron θα προηγηθεί των συμβατικών εκδόσεων (για συγκεκριμένες αγορές) και των plug-in υβριδικών A6 της νέας γενιάς.

Πάντως, οι φήμες έχουν ξεκινήσει και γύρω από το κορυφαίο RS6, το τοτέμ των επιδόσεων για κάθε οικογενειάρχη που θέλει να μείνει πάντα νέος. Τι λένε; Πως μαζί με τις συμβατικές RS εκδόσεις, η Audi θα ξεκινά να λανσάρει και τις ηλεκτρικές. Και μία από τις πρώτες θα είναι και το A6 e-tron RS.

Advertisement
Advertisement

Μετά την αποκάλυψη του πρωτότυπου A6 Avant e-tron, ο επικεφαλής του τμήματος R&D, Oliver Hoffman, είπε στο βρετανικό TopGear πως «…η πλατφόρμα PPE έχει ένα ευρύ φάσμα όσον αφορά την απόδοση ισχύος. Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι όταν παρουσιάζουμε ένα ηλεκτρικό A6, πρέπει να περιλαμβάνονται και κάποιες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων».

Άλλωστε, η πλατφόρμα είναι έτοιμη και είναι η PPE της Porsche (τεχνολογίας 800 V που υποστηρίζει φόρτιση έως 270 kW) που έχουμε δει και στο e-tron GT & RS.

Advertisement

Όσον αφορά την μπαταρία λογικά θα έχει μια χωρητικότητα περίπου στις 100 kWh ώστε να τροφοδοτούνται επαρκώς τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα ανά άξονα) και να διασφαλίζεται μια καλή αυτονομία (θεωρητικά πάνω από 600 χιλιόμετρα) για το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ήρθε το… πολεμικό Audi e-tron GT RS. Πιάνει τα 100 σε 2,5 δεύτερα
Γιατί τα εμπρός ελαστικά στο Audi RS3 των 400 ίππων είναι μεγαλύτερα από τα πίσω;
Kosmocar-Audi: 5 νέοι ταχυφορτιστές στην Ελλάδα

Advertisement