Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Audi: Ηλεκτρικό sedan από το 2023

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Ηλεκτρικό sedan από το 2023

Mobility

Audi: Ηλεκτρικό sedan από το 2023

Mobility

Η Audi προτίθεται να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό σεντάν μεγέθους A4 το 2023, ως μέρος της αυξανόμενης γκάμας μοντέλων του γνωστού μας ήδη E-tron.

Advertisement
Advertisement

 

Η μάρκα ξεκίνησε πέρυσι με τη ναυαρχίδα E-Tron SUV, αλλά και την κυκλοφορία του αδελφού E-tron Sportback μέσα στο έτος. Κατά την πρόσφατη έκθεση Γενεύης, η Audi αποκάλυψε το πρωτότυπο Q4 E-tron, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020 μαζί με ένα τετράθυρο σπορ μοντέλο, με κωδικό E-tron GT.

Advertisement
Advertisement

Ο διευθυντής σχεδιασμού της Audi Marc Lichte, δήλωσε ότι το εμπορικό σήμα θα αναπτύξει επίσης ένα saloon που θα προσφερθεί σε αντίστοιχη τιμή με το Q4 E-tron. “Θα υπάρξουν ηλεκτρικά SUV και σπορ αυτοκίνητα χαμηλού ύψους όπως το E-tron GT, το οποίο είναι το “φωτοστέφανο” μας, δήλωσε στη Γενεύη. “Θα υπάρξει επίσης ένα E-tron GT στην κατηγορία μεγέθους του A4. Εργαζόμαστε επάνω σε αυτό τώρα». Ο Lichte δήλωσε ότι το ηλεκτρικό σεντάν θα κατασκευαστεί στην πλατφόρμα PPE, την οποία θα μοιράζεται με την Porsche και χρησιμοποιείται επίσης στο E-tron GT (μεγέθους A6).

Η Audi εργάζεται σε διάφορες ηλεκτρικές πλατφόρμες. Τα E-tron και E-tron Sportback βασίζονται στην προσαρμοσμένη πλατφόρμα MLB της Audi, ενώ το Q4 E-tron χρησιμοποιεί την ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group. Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi Bram Schot δήλωσε ότι το Q4 E-tron θα είναι “σημαντικός παίκτης” για το εμπορικό σήμα και θα προσεγγίσει τις πωλήσεις του Q3 “νωρίτερα από όσο νομίζετε”.

Ο Schot έχει επίσης υποσχεθεί ότι η Audi μπορεί να ανακάμψει από την απότομη πτώση των κερδών της το 2018. Η εταιρεία αντιμετώπισε τις επιπτώσεις των νέων δοκιμών εκπομπών ρύπων WLTP, με μείωση των διαθέσιμων συνδυασμών κινητήρων-εξοπλισμού, απαλύνοντας έτσι το πρόβλημα.