Menu
Live η κίνηση | Τιμές Καυσίμων Podcasts | Προσιτά ποιοτικά ελαστικά

Mobility

Αποστολή: Με Stromer e-bike η μετακίνηση είναι αλλιώς

  • newsautoteam

Ταξίδι στο μέλλον ή στην αστική κινητικότητα, την οποία μπορούμε να εφαρμόζουμε ήδη στις πόλεις που ζούμε! Είναι από αυτές τις στιγμές που σε κάνουν να αναθεωρείς πολλά από τα δεδομένα της καθημερινότητας σου, όπως τη μετακίνησή σου.

Αλήθεια τι ακριβώς είναι ένα e-bike; Σίγουρα δεν είναι απλά ένα ποδήλατο. Oπως δεν είναι και ένα scooter. Θα μπορούσες να πεις ότι είναι κάτι ενδιάμεσο, με τι διαφορά ότι με ένα e-Bike, έχεις όλα τα καλά ενός ποδηλάτου (πχ ευχάριστη άθληση), ενώ παράλληλα έχεις διαθέσιμη τη δύναμη toy διακριτικού σε λειτουργία “πράσινου” ηλεκτροκινητήρα ο οποίος δρα στα πεντάλ σου, όποτε και όσο το θέλεις.

Είχαμε την μοναδική ευκαιρία λοιπόν, μέσω της Kosmoride, να βρεθούμε στην Βέρνη και να γευτούμε ένα από τα καλύτερα e-bike του κόσμου, αυτά της Stromer, τα οποία εισάγει αποκλειστικά η Kosmoride, στην Ελλάδα.

Αν και δεν είμαι… δεινός ποδηλάτης (πιο πολύ αρχάριο θα με έλεγες), για πρώτη φορά κάλυψα μία ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση και αυτό με ένα  e-Bike της Stromer, αναθεωρώντας ό,τι είχα στο μυαλό μου για το ποδήλατο, γιατί πιστέψτε με, ένα e-Bike δεν είναι απλά ένα… ποδήλατο.

Αυτά είναι τα Stromer…

… με διακριτικό, αλλά premium χαρακτήρα. Μία Ελβετική μηχανική με υψηλή ποιότητα κατασκευής συνδυάζεται με τη minimal σχεδίαση και τις sport επιδόσεις.  Τι κάνει τα e-Bikes της Stromer να ξεχωρίζουν;  Η καλύτερη ώθηση, η λιγότερη φθορά των κινούμενων τμημάτων, η ασφάλεια, η μεγαλύτερη αυτονομία, η κομψότητα, ο σχεδόν αθόρυβος κινητήρας και τέλος η περισσότερη διασκέδαση.


Η γκάμα

Από το ST1 ως το κορυφαίο ST5 τα e-Bikes της Stromer έχουν κάποιο διαφορετικό στοιχείο που τα κάνει να ξεχωρίζουν:

• Το entry level ST1 έχει δύναμη 670 W, 35 Nm, με 45 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας, με αυτονομία ως 120 χλμ.

• Το ST2 με αυξημένη δύναμη και επιπλέον 5τάχυτο κιβώτιο στην πλήμνη του τροχού ενώ το ST3 έχει δύναμη 820 W, 44 Nm και αυτονομία 150 χλμ. Το ST5 «ανεβάζει» την ισχύ του στα 850 W, (48 Nm ροπής), έχει Sport mode και αυτονομία 180 χλμ.

• Το ST5 είναι η κορυφή της γκάμας με 940 W δύναμη 52 Nm ροπής και αυτονομία 260 χλμ., με το οποίο είχαμε την ευκαιρία να καλύψουμε πάνω 50 χιλιόμετρα σε μία ώρα. Για σκεφτείτe το λίγο περισσότερο, μετά από το πρωϊνό μποτιλιάρισμα με το αυτοκίνητο:

Σε μία ώρα 50km, χωρίς κούραση και προβληματισμούς για καύσιμα και χώρο στάθμευσης… 

Με τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα χωρίς να πιεστούμε και με την σιγουριά της αυτονομίας των 180 χλμ. η οδήγηση του e-Bikes μας, που δεν “λερώνει” την ατμόσφαιρα με ρύπους και τα αυτιά μας με θόρυβο, έγινε απόλαυση.

Το σύστημα μετάδοσης αποτελείται από το «drive by wire» 11τάχυτο κιβώτιο της Shimano, το Antiblock Braking System εγγυάται άμεση επιβράδυνση σε όλα τα τερέν.

Η Ευρώπη ζει με e-bikes!

Τα στοιχεία είναι αδιαμφησβήτητα δείχνοντας πως πλέον αυτός το τρόπος μετακίνησης έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων και ιδιαίτερα του βόρειου κομματιού:

• Απο το 51% που χρησιμοποιούν e-Bikes το 33% άφησε την καθημερινή χρήση του ΙΧ τους, το 11% τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και το 7% τη μοτοσυκλέτα τους…

• Το 55% των κατόχων Stromer καλύπτει καθημερινά 30 χιλιόμετρα απόστασης! Κατά μέσο όρο καλύπτουν 3.500 Km το χρόνο με αυτό, ενώ το 28% φτάνει τα 5.000 Km!

• Η αντικατάσταση του Ι.Χ. με ένα Stromer e-bike μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 1,4 τόνους το χρονο!

• Οι χρήστες Stromer ηλικίας 60 ετών και πάνω, χρησιμοποιούν το e-bike τους πάνω από 4 ημέρες την εβδομάδα!

• Το 59% των χρηστών Stromer χρησιμοποιούν το e-bike τους όλο το χρόνο, ανεξαρτήτου καιρού – με τον ανάλογο εξοπλισμό

• Σύμφωνα με την έρευνα της Stromer  οι τρεις κύριοι λόγοι που επιλέγει κάποιος ένα τέτοιο e-bike είναι η ασφάλειά του κατα 62%, η τελική ταχύτητα 61% και η αυτονομία 60%…

 

Επόμενο βήμα με την επιστροφή μας στην Ελλάδα, η άμεση επίσκεψη στην Kosmoride, η οποία σημειώστε προσφέρει επιπλέον την δυνατότητα της ενοικίασης ή ακόμα και της χρονομίσθωσης (leasing) ενός e-Bike.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με e-bikes και e-scooters η κινητικότητα στην Αθήνα!
Ποιο νησί είναι ιδανικό για διακοπές με ηλεκτρικό ποδήλατο!
Οι Kosmocar & Kosmoride γιορτάζουν το ηλεκτρικό ποδήλατο!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ