Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Διεκδικήστε το βραβευμένο κάθισμα Pallas G i-Size της CYBEX!

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διεκδικήστε το βραβευμένο κάθισμα Pallas G i-Size της CYBEX!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Διεκδικήστε το βραβευμένο κάθισμα Pallas G i-Size της CYBEX!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

To newsauto.gr, το εγκυρότερο και πρώτο σε επισκεψιμότητα site για το αυτοκίνητο και την αυτοκίνηση στην Ελλάδα και η CYBEX, εταιρεία-ηγέτιδα στην παιδική ασφάλεια, διοργανώνουν διαγωνισμό για να προσφέρουν ένα ασφαλέστατο και τεχνολογικά προηγμένο παιδικό κάθισμα Pallas G i-Size σε έναν τυχερό!

Advertisement
Advertisement

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 15 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου 2023, στη σελίδα τού newsauto.gr, στο Instagram.

Η παιδεία, όπως και η αυτοκινητική παιδεία, είναι μια διαδικασία που ξεκινά από τη στιγμή που θα έρθουμε σε αυτόν τον κόσμο. Στη δεύτερη περίπτωση, η μετακίνηση του βρέφους και του μικρού παιδιού σε το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο να γίνεται με τον πιο σωστό και ασφαλή τρόπο: με το κατάλληλο παιδικό κάθισμα.

Η CYBEX, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της βρεφανάπτυξης παγκοσμίως, ιδρύθηκε το 2005 και έκτοτε διακρίνεται συνεχώς. Η σειρά παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου CYBEX Pallas έχει βραβευθεί ήδη πέντε φορές από τον γερμανικό οργανισμό «Stiftung Warentest» για την ασπίδα πρόσκρουσης που αυτά διαθέτουν, ωστόσο η εξέλιξή τους δεν σταματά ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της CYBEX γνωρίζουν πολύ καλά τις απαιτήσεις της ασφαλούς, άνετης και πρακτικής μετακίνησης βρεφών και παιδιών με το αυτοκίνητο και φροντίζουν να εξελίσσουν συνεχώς την τεχνολογία των παιδικών καθισμάτων τους. Έτσι, δημιούργησαν το επαναστατικό Pallas G iSize το οποίο πληροί το πρότυπο ισχύον πρότυπο UN R129/03.

Advertisement

Είναι το πρώτο παιδικό κάθισμα Pallas G iSize με ασπίδα πρόσκρουσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθίσματα αυτοκινήτου διαφόρων ηλικιακών ομάδων. Η ασπίδα πρόσκρουσης του CYBEX Pallas G i-Size δεν ασφαλίζεται με τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων του οχήματος, αλλά είναι ενσωματωμένη στο ίδιο το κάθισμα. Έτσι, η εγκατάσταση ή ρύθμισή της γίνεται με απλές κινήσεις, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, περιορίζοντας τυχόν λάθη κατά την πρόσδεση του παιδιού.

Τι είναι η ασπίδα πρόσκρουσης;
Πρόκειται για μια ευφυή ιδέα η οποία συμβάλλει στη μείωση κινδύνου τραυματισμού του αυχένα του βρέφους ή του παιδιού, σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται σε μια τέτοια πρόσκρουση κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ασπίδας, ενώ το παιδί γέρνει προς τα εμπρός, πάνω από την ασπίδα. Με αυτόν τον τρόπο, ο αυχένας του παιδιού προστατεύεται από την καταπόνηση.

Advertisement

Εύκολο στην εγκατάσταση και στη μετατροπή του
Στη CYBEX, επέλεξαν τη λύση να ασφαλίζεται το Pallas G i-Size στο όχημα τόσο με χρήση του ISOFIX όσο και του Top Tether. Πρόκειται για ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου το οποίο μετατρέπεται από κάθισμα με ασπίδα πρόσκρουσης σε κάθισμα booster με ψηλή πλάτη.

Advertisement

Ως καθαυτό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με την ασπίδα πρόσκρουσης είναι κατάλληλο για παιδιά με ύψος από 76 έως 105 εκατοστά ή το βάρος τους είναι μεταξύ 9 και 21 κιλά. Όταν το ύψος του παιδιού ξεπεράσει τα 105 εκατοστά ή το βάρος του υπερβεί τα 21 κιλά, οι γονείς μπορούν να αφαιρέσουν την ασπίδα πρόσκρουσης, μετατρέποντάς το σε booster. Χωρίς αυτή, το κάθισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιδιά με μέγιστο ύψος τα 1,5 μέτρα και μέγιστο βάρος τα 50 κιλά. 

Επιπλέον, το CYBEX Pallas G i-Size διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα «LSP» («Προστασία από Πλευρική Σύγκρουση»), το οποίο μειώνει την ισχύ πρόσκρουσης σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης κατά περίπου 20%. Επίσης, διαθέτει εύκαμπτα πλαϊνά προστατευτικά, τα οποία ενισχύουν την παρεχόμενη προστασία σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση στο παιδί.

Το βραβευμένο αυτό παιδικό κάθισμα Pallas G iSize μπορεί να γίνει δικό σας αρκεί να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό τού Newsauto (τους όρους μπορείτε να τους διαβάσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ)

Έτσι, λοιπόν, ακολουθήστε σωστά τα βήματα από τις 15 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου 2023 στη σελίδα τού Newsauto στο Instagram.

Για να πάρεις μέρος:

Η κλήρωση θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού μέσω ειδικής πλατφόρμας και ο νικητής θα ανακοινωθεί στα σχόλια του post στο Instagram, καθώς και σε σχετικό Story.