Live Κίνηση
Περισσότερα
Citroen

Citroen: Με τεχνολογία απ’ ευθείας από τις πίστες και τις ειδικές

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen: Με τεχνολογία απ’ ευθείας από τις πίστες και τις ειδικές

Citroen

Citroen: Με τεχνολογία απ’ ευθείας από τις πίστες και τις ειδικές

Citroen

Η Citroen έχει μία ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων που ως ένα από τα μεγάλα τους ατού, έχουν την εντυπωσιακή τεχνολογία που περικλείουν.

Advertisement
Advertisement

Όμως αυτή δεν προέρχεται μόνο από τις ατέρμονες προσπάθειες των τεχνικών τμημάτων στα εργοστάσια και στα τμήματα σχεδιασμού και R & D.

Πολλές από τις τεχνολογικές λύσεις που συναντάμε σήμερα στη γκάμα της Citroen, προέρχονται απ’ ευθείας από τις αγωνιστικές δραστηριότητες του ομίλου.

Advertisement
Advertisement

Κι αυτό διότι αξιοποιείται σε μέγιστο βαθμό το know how αλλά και οι προηγμένες λύσεις που προκύπτουν στο κυνήγι της επιτυχίας στις ειδικές διαδρομές του κόσμου με τη Citroen πρωταγωνίστρια στο WRC αλλά και τις πίστες και τα σιρκουί πόλης όπου μάχονται δημιουργήματα του ομίλου και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, κατακτώντας poles, νίκες και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Όμως ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα ράλι, το όνομα Citroen είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Από τη «Rosalie» C6F του 1931 και την Traction 11 AL, στην DS 19 και τις νίκες στο Ράλι Μόντε Κάρλο. Μαραθώνιους αγώνες, ακόμα και Rally-Raid με κορύφωση τις 4 νίκες στο Paris-Dakar.

Advertisement

Για να έρθει η νέα χιλιετία για να σαρώσει τα πάντα στο WRC. Η γαλλική μάρκα κυριάρχησε αρχικά με την Xsara WRC με την οποία έφτασε το 2004 στην κορυφή του κόσμου, στην οποία και παρέμεινε έως και το 2012, παρότι τη σκυτάλη είχαν πάρει αρχικά το C4 WRC κι έπειτα το DS3 WRC.

Advertisement

H Citroen World Rally Team κατέκτησε φέτος 3 νίκες, στα Ράλι Μόντε Κάρλο, Μεξικού και Τουρκίας

Με ήρωα πίσω από το βολάν τον σπουδαίο Sebastien Loeb, η Citroen κατέκτησε εννέα συνεχόμενους τίτλους οδηγών, επίτευγμα μοναδικό στην ιστορία των ράλι. Κι όλα αυτά τα χρόνια μέσω αυτής της αγωνιστικής δραστηριότητας που επεκτεινόταν και σε μικρότερες κατηγορίες, αποκτούσε γνώση και εμπειρίες που επιτάχυναν την εφαρμογή λύσεων στα επιβατικά αυτοκίνητα της. Σε κάθε τομέα, είτε μιλάμε για ασφάλεια, είτε για επιδόσεις, είτε βασικές λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα κύλισης.

Advertisement

Κι αυτό το δόγμα, της σύνδεσης των αγωνιστικών επιτυχιών με την βελτιστοποίηση της τεχνολογίας με την οποία εφοδιάζονται τα οχήματα δρόμου, οδήγησε το brand στον ηλεκτρικό στίβο της Formula E. Η ηλεκτροκίνηση είναι το αύριο -αν όχι το σήμερα- της αυτοκίνησης και η συμμετοχή στο πρωτάθλημα των αμιγώς ηλεκτρικών μονοθεσίων, επιταχύνει την απαιτούμενη εξέλιξη σε τομείς όπως η απόδοση και η αντοχή της μπαταρίας.

Και όταν σκέφτεσαι να τολμήσεις τη μετάβαση από ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, σε ένα υπέρ-σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα, ποιον θα εμπιστευτείς; Κάποια εταιρεία που πειραματίζεται σε αυτόν τον τομέα ή τους πρωταθλητές;