Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen C4 C-Cross: Σημείο αναφοράς στην άνεση και την πρακτικότητα

Ελλάδα 4:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Citroen C4 C-Cross: Σημείο αναφοράς στην άνεση και την πρακτικότητα

CITROEN 2021-1

Citroen C4 C-Cross: Σημείο αναφοράς στην άνεση και την πρακτικότητα

CITROEN 2021-1

Η Citroen παραμένει ο κατασκευαστής που δίνει προτεραιότητα στην άνεση των αυτοκινήτων του και στο νέο C4 C-Cross εφαρμόζει μερικές πρωτοποριακές τεχνολογίες έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα “μαγικό χαλί” για τις οικογενειακές μεταφορές σας.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο Citroen C4 C-Cross η Citroen αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchbacks, φέρνοντας μία πρωτοποριακή σχεδιαστική αντίληψη αλλά κρατώντας και τις βασικές αξίες της μάρκας όπως η μοναδική άνεση και η κορυφαία πρακτικότητα.

Το Citroën C4 C-Cross αντανακλά δυναμισμό μέσω της εντυπωσιακής του εμφάνισης και των πολλών νέων σχεδιαστικών στοιχείων που φέρνει στην κατηγορία. Στοιχεία που το χαρακτηρίζουν είναι το ψηλό και σμιλευμένο καπό, το εμπρός μέρος που ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Citroën: φωτιστική υπογραφή σε μορφή ‘V’, προβολείς δύο επιπέδων και χρωμιωμένα διακριτικά του σήματος σε ολόκληρο το πλάτος του αυτοκινήτου, και γενικά μία εμφάνιση που αντικατοπτρίζει 100% την τεχνολογία LED της Citroën, στα φBώτα ημέρας, τους προβολείς και τα φώτα ομίχλης.

H αεροδυναμική σιλουέτα του αυτοκινήτου προϊδεάζει για τους γενναιόδωρους χώρους που υπογραμμίζονται από τις μυώδεις και χυτές γραμμές «πάνω στο αμάξωμα», αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο δύναμη και προσωπικότητα. Οι κοντοί εμπρός και πίσω πρόβολοι σε συνδυασμό με τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου (690 mm) και την αυξημένη απόσταση των 156 mm από το έδαφος, (μεγαλύτερη από τον ανταγωνισμό), προσδίδουν στο αυτοκίνητο δυναμισμό και επιβλητική στάση που αντανακλά την έννοια της «κίνησης ακόμα και εν στάσει».

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η πίσω όψη χαρίζει δυναμισμό και στιβαρότητα στο αυτοκίνητο, ενώ προδιαθέτει και για τον μεγάλο χώρο αποσκευών χωρητικότητας 380 λίτρων. Με το κεκλιμένο πίσω τζάμι, την αεροτομή και τα φώτα που συνδέονται με μια ενιαία γυαλιστερή μαύρη λωρίδα, το Νέο C4 C-Cross διαθέτει μια μοναδική και ξεχωριστή εμφάνιση και παρουσιάζει για πρώτη φορά τη νέα φωτιστική υπογραφή LED σε σχήμα V.

Advertisement

Το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το νέο Citroen C4 C-Cross είναι η άνεση που εξασφαλίζει στους επιβάτες της. Η εταιρία ονομάζει την συνολική της προσέγγιση Citroen Advanced Comfort, και μέσα σ’ αυτήν περιλαμβάνονται η πρωτοποριακή ανάρτηση με τα Progressive Hydraulic Cushions και τα καθίσματα Advanced Comfot. Το νέο C4 C-Cross εξοπλίζεται με την καινοτόμο ανάρτηση της Citroën με Progressive Hydraulic Cushion που προσφέρει εξαιρετικό επίπεδο άνεσης και την αίσθηση κύλισης πάνω σε ένα «μαγικό χαλί», εξασφαλίζοντας έτσι κορυφαία επίπεδα άνεσης σε όλους τους επιβάτες σε συνδυασμό με δυναμική και απολαυστική οδήγηση.

Advertisement

Η αρχή λειτουργίας της ανάρτησης είναι απλή. Το σύστημα των Progressive Hydraulic Cushions® προσθέτει δύο υδραυλικά στοπ σε κάθε πλευρά: ένα για τη συμπίεση και ένα για την εκτόνωση. Επομένως, η ανάρτηση λειτουργεί σε δύο στάδια. Σε ελαφρά συμπίεση και σταμάτημα, το ελατήριο και το αμορτισέρ ελέγχουν από κοινού τις κάθετες δυνάμεις χωρίς να φορτίζουν τα υδραυλικά στοπ. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο “πετάει” από πάνω τις ανωμαλίες του οδοστρώματος: αυτό είναι το φαινόμενο του μαγικού χαλιού. Σε έντονη συμπίεση και βίαια φρεναρίσματα, το ελατήριο και το αμορτισέρ λειτουργούν σε συνδυασμό με τα υδραυλικά στοπ που επιβραδύνουν σταδιακά την κίνηση, αποφεύγοντας έτσι το απότομο σταμάτημα στο τέλος της διαδρομής τους. Το υδραυλικό στοπ απορροφά την αποθηκευμένη ενέργεια. Δεν υπάρχει επομένως φαινόμενο εκτόνωσης, και οι επιβάτες αισθάνονται εντελώς απομονωμένοι από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Αποκλειστική καινοτομία της Citroën είναι και τα καθίσματα Advanced Comfort που ενσωματώνουν ειδικό αφρώδες υλικό πάχους 15mm που εξασφαλίζει άνεση και πλευρική στήριξη από την πρώτη επαφή και υψηλής πυκνότητας αφρώδες υλικό για ιδανικό επίπεδο άνεσης: καλύτερο φιλτράρισμα των κραδασμών, αντοχή στη χρήση χωρίς να χάνουν τον όγκο και το σχήμα τους. Είναι επίσης μεγάλα σε διαστάσεις θυμίζοντας πολυθρόνες καθιστικού, έτσι ώστε να μπορούν να βολευτούν όλοι οι σωματότυποι.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η κορυφαία άνεση των επιβατών ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τον εξαιρετικής αισθητικής εσωτερικό χώρο, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από κορυφαίας ποιότητας υλικά, είναι ιδιαίτερα ευρύχωρος ενώ παρέχει και ένα ιδιαίτερα χαλαρό περιβάλλον σε μία φωτεινή και ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα όμορφα στην όψη υλικά και η μεγάλη ηλεκτρική γυάλινη οροφή. Η πανοραμική οροφή διαθέτει επίσης και ηλεκτρικό σκιάδιο που παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας στο εσωτερικό.

Στην γενικότερη αίσθηση άνεσης και φιλικής ατμόσφαιρας συμβάλλει και η εξαιρετική διαχείριση των χώρων από την Citroen. Το σαλόνι είναι από τα πιο ευρύχωρα της κατηγορίας τους, με ικανοποιητικό μέγεθος για να φιλοξενηθούν και τρεις επιβάτες στα πίσω καθίσματα, όπου το όπου το εσωτερικό πλάτος είναι 1.380 mm στους ώμους και 1.440 mm στους αγκώνες. Πολύ μεγάλος είναι και ο χώρος των αποσκευών, με την χωρητικότητά του να φθάνει στα 380 λίτρα. Διαθέτει χαμηλό και επίπεδο κατώφλι φόρτωσης στα 715 χιλιοστά και έχει μεγάλο άνοιγμα και κανονικό σχήμα ώστε να είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος. Υπάρχει επίσης και δάπεδο το οποίο τοποθετείται σε δύο θέσεις έτσι ώστε με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων να δημιουργείται ένας τεράστιος ενιαίος χώρος για φόρτωση μεγάλων αντικειμένων. Εκτός από το πορτ-μπαγκάζ, η πρακτικότητα του νέου C4 C-Cross αναδεικνύεται και από τους τουλάχιστον 16 έξτρα αποθηκευτικούς χώρους μέσα στο σαλόνι, με συνολικό όγκο στα 39 λίτρα, έτσι ώστε οι επιβάτες να έχουν όσες θήκες χρειάζονται για να βολέψουν τα μικροαντικείμενα που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Συνολικά, το νέο Citroen C4 C-Cross είναι ένα κορυφαίας πρακτικότητας αυτοκίνητο το οποίο καταφέρνει να δείχνει τον δρόμο στον ανταγωνισμό εξασφαλίζοντας επίπεδα άνεσης τα οποία αρμόζουν σε πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Ο τρόπος που η απίστευτη ανάρτηση και η εξαιρετική ηχομόνωση δημιουργούν μία άκρως πολιτισμένη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό είναι μοναδικός, με το νέο C4 C-Cross να είναι μία πραγματικά νέα εμπειρία οδήγησης για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Ένα “μαγικό χαλί” το οποίο κινείται με σιγουριά και ασφάλεια, ικανό να μεταφέρει μία οικογένεια με απίστευτη ηρεμία σε μεγάλα και ξεκούραστα ταξίδια, όντας παράλληλα και μία επίδειξη τεχνολογικής υπεροχής από την Citroen με πολλές και καινοτόμες ιδέες.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen Ε-C4 C-Cross: Στιλ και καινοτομία και στην ηλεκτροκίνηση
Citroen C4 C-Cross: To τολμηρό hatchback της νέας εποχής
Citroen e-C4 C-Cross: Μία νέα αντίληψη για την ηλεκτροκίνηση