Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2021-1

Citroen C4 C-Cross: Σχεδιαστική και τεχνολογική υπεροχή

Ελλάδα 1:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroen C4 C-Cross: Σχεδιαστική και τεχνολογική υπεροχή

CITROEN 2021-1

Citroen C4 C-Cross: Σχεδιαστική και τεχνολογική υπεροχή

CITROEN 2021-1

Έχοντας πίσω της μία μεγάλη παράδοση πάνω από 90 χρόνων στην κατασκευή μερικών από των πιο ξεχωριστών μοντέλων στην κατηγορία C, η Citroen δημιουργεί με το νέο C4 C-Cross έναν άξιο συνεχιστή της παράδοσης που θέλει τα αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρίας να ξεχωρίζουν σε εμφάνιση και να πρωτοπορούν σε τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Με την παρουσίαση του νέου C4 C-Cross και μάλιστα εξ αρχής και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η Citroen ξαναφέρνει στην κατηγορία C την φαντασία στην σχεδίαση και την καινοτομία σε ότι αφορά τις τεχνολογικές λύσεις. Η γαλλική εταιρία συνεχίζει την ηλεκτρική επεκτατική της πολιτική με το νέο ë-C4 C-Cross 100% Ηλεκτρικό και το Νέο C4 C-Cross: ένα νέο βήμα στη σχεδιαστική φιλοσοφία της Citroën με κορυφαία επίπεδα άνεσης και ελευθερία επιλογής κινητήρα: 100% ηλεκτρικού, βενζίνης ή πετρελαίου. Το Νέο ë-C4 100% Ηλεκτρικό C-Cross και το Νέο C4 C-Cross είναι γνήσιοι συνεχιστές της 92χρονης παράδοσης της Citroën στην κατηγορία των μικρομεσαίων μοντέλων. Από το 1928, 10 γενιές μοντέλων της κατηγορίας C & Crossover η μία μετά την άλλη, πούλησαν πάνω από 12,5 εκατομμύρια μονάδες.

Το Citroën C4 C-Cross αντανακλά δυναμισμό μέσω της εντυπωσιακής του εμφάνισης. Το εμπρός ψηλό και σμιλευμένο καπό ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Citroën: φωτιστική υπογραφή σε μορφή ‘V’, προβολείς δύο επιπέδων και χρωμιωμένα διακριτικά του σήματος σε ολόκληρο το πλάτος του αυτοκινήτου. Εμφάνιση που αντικατοπτρίζει 100% την τεχνολογία LED της Citroën, στα φώτα ημέρας, τους προβολείς και τα φώτα ομίχλης. H αεροδυναμική σιλουέτα του αυτοκινήτου προϊδεάζει για τους γενναιόδωρους χώρους που υπογραμμίζονται από τις μυώδεις και χυτές γραμμές «πάνω στο αμάξωμα», αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο δύναμη και προσωπικότητα.

Advertisement
Advertisement

Οι κοντοί εμπρός και πίσω πρόβολοι σε συνδυασμό με τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου (690 mm) και την αυξημένη απόσταση των 156 mm από το έδαφος, (μεγαλύτερη από τον ανταγωνισμό), προσδίδουν στο αυτοκίνητο δυναμισμό και επιβλητική στάση που αντανακλά την έννοια της «κίνησης ακόμα και εν στάσει». Η πίσω όψη χαρίζει δυναμισμό και στιβαρότητα στο αυτοκίνητο, ενώ προδιαθέτει και για τον μεγάλο χώρο αποσκευών χωρητικότητας 380 λίτρων. Με το κεκλιμένο πίσω τζάμι, την αεροτομή και τα φώτα που συνδέονται με μια ενιαία γυαλιστερή μαύρη λωρίδα, το Νέο C4 C-Cross διαθέτει μια μοναδική και ξεχωριστή εμφάνιση και παρουσιάζει για πρώτη φορά τη νέα φωτιστική υπογραφή LED σε σχήμα V.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Η Citroen παρέχει μία πληθώρα επιλογών στον καταναλωτή για να φτιάξει το δικό του όχημα όπως ακριβώς θέλει. Υπάρχουν 7 χρώματα αμαξώματος: Blanc Banquise, Noir Obsidien, Gris Acier, Gris Platinum, Rouge Elixir, Brun Caramel και Bleu Iceland. Διατίθενται επίσης 5 εξωτερικά διακοσμητικά πακέτα Color Pack: Glossy Black, Vapor Grey, Textured Grey, Anodized Red και Anodized Blue, το τελευταίο διατίθεται αποκλειστικά για στο Νέο ë-C4 C-Cross 100% Ηλεκτρικό. Ενώ ο αγοραστής του νέου C4 C-Cross έχει μία μεγάλη παλέτα επιλογών τους οποίους αποτελούν 6 συνδυασμοί εσωτερικού περιβάλλοντος που προσφέρουν ζεστά υλικά και ήπιους ή πιο ζωηρούς τόνους: το εσωτερικό του βασικού εξοπλισμού και 5 επιλογές επενδύσεων που συνδυάζονται με τα καθίσματα Advanced Comfort: Urban Grey, Metropolitan Grey, Metropolitan Blue, Hype Black και Hype Red.

Advertisement

Το Νέο Citroën C4 C-Cross κάνει τη διαφορά καθώς συνδυάζει ιδανικά τα καλύτερα στοιχεία από τρεις κόσμους: Την στιβαρότητα, τον δυναμισμό και τον χαρακτήρα ενός SUV: αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τροχοί μεγάλης διαμέτρου, γενναιόδωρες και μυώδεις γραμμές. Την μοντέρνα σιλουέτα και αεροδυναμική ενός coupe. Την κομψότητα, την ρευστότητα και τον δυναμισμό ενός μικρομεσαίου sedan: εκλεπτυσμένες γραμμές, στιλιστικές λεπτομέρειες σε συνδυασμό με τα μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Citroën.

Το Νέο C4 C-Cross εξοπλίζεται με την καινοτόμο ανάρτηση της Citroën με Progressive Hydraulic Cushions που προσφέρει εξαιρετικό επίπεδο άνεσης και την αίσθηση κύλισης πάνω σε ένα «μαγικό χαλί», εξασφαλίζοντας έτσι κορυφαία επίπεδα άνεσης σε όλους τους επιβάτες σε συνδυασμό με δυναμική και απολαυστική οδήγηση. Η αρχή λειτουργίας της ανάρτησης είναι απλή. Το σύστημα των Progressive Hydraulic Cushions προσθέτει δύο υδραυλικά στοπ σε κάθε πλευρά: ένα για τη συμπίεση και ένα για την εκτόνωση. Επομένως, η ανάρτηση λειτουργεί σε δύο στάδια:

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Σε ελαφρά συμπίεση και σταμάτημα, το ελατήριο και το αμορτισέρ ελέγχουν από κοινού τις κάθετες δυνάμεις χωρίς να φορτίζουν τα υδραυλικά στοπ. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο ίπταται από πάνω τις ανωμαλίες του οδοστρώματος: αυτό είναι το φαινόμενο του μαγικού χαλιού.

Σε έντονη συμπίεση και βίαια φρεναρίσματα, το ελατήριο και το αμορτισέρ λειτουργούν σε συνδυασμό με τα υδραυλικά στοπ που επιβραδύνουν σταδιακά την κίνηση, αποφεύγοντας έτσι το απότομο σταμάτημα στο τέλος της διαδρομής τους. Το υδραυλικό στοπ απορροφά την αποθηκευμένη ενέργεια. Δεν υπάρχει επομένως φαινόμενο εκτόνωσης, και οι επιβάτες αισθάνονται εντελώς απομονωμένοι από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Αποκλειστική καινοτομία της Citroën, τα καθίσματα Advanced Comfort που ενσωματώνουν:

  • Ειδικό αφρώδες υλικό πάχους 15mm που εξασφαλίζει άνεση και πλευρική στήριξη από την πρώτη επαφή,
  • Υψηλής πυκνότητας αφρώδες υλικό για ιδανικό επίπεδο άνεσης: καλύτερο φιλτράρισμα των κραδασμών, αντοχή στη χρήση χωρίς καθόλου αποσχηματισμό.
  • Το Νέο Citroën C4 C-Cross διαθέτει μία μεγάλη γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή που πλημμυρίζει κυριολεκτικά με φυσικό φως την καμπίνα. Η πανοραμική οροφή διαθέτει επίσης και ηλεκτρικό σκιάδιο που παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας στο εσωτερικό.

Το Νέο C4 C-Cross εφοδιάζεται με τεχνολογίες συνδεσιμότητας τελευταίας γενιάς:

Οθόνη αφής 10 ιντσών που σας επιτρέπει να διαμορφώσετε τις παραμέτρους του αυτοκίνητου και σας παρέχει πρόσβαση στο σύστημα πολυμέσων, καθώς και στο τηλέφωνο, τον κλιματισμό και την πλοήγηση. Διαθέτει και λειτουργία αναγνώρισης φωνητικών εντολών,
Connect Play, με λειτουργία Mirror Screen συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay,
Ασύρματη φόρτιση (επαγωγική) για smartphone,
Connect Assist, μια υπηρεσία κλήσεων έκτακτης ανάγκης και οδικής βοήθειας με γεω-εντοπισμό, δωρεάν, χωρίς συνδρομή και διαθέσιμη 24/7,

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ


Connect Nav, τελευταίας γενιάς σύστημα πλοήγησης 3D,
Citroën® ConnectedCAM: το 3ο μοντέλο της Citröen μετά το Citroën C3 και το Citroën C5 Aircross SUV που εξοπλίζεται με το πρωτοποριακό αυτό σύστημα.
– 20 τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης που αποσκοπούν στην ενίσχυση του βαθμού ασφάλειας, της άνεσης και της ηρεμίας στο εσωτερικό:
Διευκόλυνση της καθημερινότητας χάρη στα συστήματα: πρόσβασης και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί (Keyless Access/Go), Σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος (Park Assist) με ορατότητα 360ο, έγχρωμη οθόνη HUD (Head-Up Display) και αυτόματης εναλλαγής φώτων (μεσαία, μεγάλη σκάλα).

Ασφαλής οδήγηση με το ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο Highway Driver Assist, το προσαρμοζόμενο Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων (Blind Spot Monitoring), το σύστημα διευρυμένης αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης και σύστασης τήρησης ορίων ταχύτητας, και το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (Active Safety Brake).

Το Νέο Citroën C4 C-Cross διατίθεται με νέας γενιάς κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου προδιαγραφών Euro 6d οι οποίοι προσφέρουν ευελιξία και οικονομία στην οδήγηση. Υπάρχουν κινητήρες βενζίνης με επιλογή ιπποδύναμης, από 100 έως 155 ίππους και κινητήρες Diesel με ισχύ από 110 έως 130 ίππους, Διατίθεται επίσης και το τελευταίας γενιάς αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων (ΕΑΤ8) για ομαλές αλλαγές και απολαυστική οδήγηση σε συνδυασμό με περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Το Νέο Citroën ë-C4 C-Cross 100% Ηλεκτρικό προσφέρει αθόρυβη και ήρεμη ηλεκτρική οδήγηση, χαρίζοντας δυναμισμό και ευεξία Ο κινητήρας του αποδίδει 100 kW ή 136 ίππους και 260 Nm άμεσα διαθέσιμης ροπής. Η φόρτισή του γίνεται στο 80% σε μόλις 30 λεπτά (σε δημόσιο φορτιστή των 100 kW) με την μπαταρία των 50 kWh να επιτρέπει αυτονομία της τάξης των 350 χιλιομέτρων. Η μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών 160.000χλμ. για το 70% της χωρητικότητάς της.

Το αυτόματο κιβώτιο των 8 ταχυτήτων διαθέτει έναν νέο μεταλλικό επιλογέα 3 θέσεων (R, N και D) για εύκολη επιλογή της όπισθεν, της νεκράς ή της κίνησης εμπρός, και δύο πλήκτρα: P για επιλογή του Parking, M για ενεργοποίηση της χειροκίνητης λειτουργίας στους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ή B για ενεργοποίηση της επιλογής Brake με τον ηλεκτροκινητήρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιβεβαίωση Newsauto: Η Citroen μετατρέπει την Χάλκη σε «πράσινο» νησί!
Citroen C4 C-Cross: To τολμηρό hatchback της νέας εποχής
Citroen e-C4 C-Cross: Μία νέα αντίληψη για την ηλεκτροκίνηση