Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Ξύλινο ποδήλατο αξίας 20.000 ευρώ!

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξύλινο ποδήλατο αξίας 20.000 ευρώ!

Car Gadget

Ξύλινο ποδήλατο αξίας 20.000 ευρώ!

Car Gadget

Για περισσότερο από έναν αιώνα, το όνομα Hermes ήταν συνώνυμο με την υψηλή ραπτική. Τώρα, αυτός ο πολυτελής οίκος σχεδιασμού αποφάσισε να δοκιμαστεί σε έναν κλάδο που δεν έχει μεγάλη σχέση με την ένδυση, αυτό των ποδηλάτων.

Advertisement
Advertisement

Η Hermes ταράζει τα εγκεφαλικά μας κύτταρα με ένα ξύλινο ποδήλατο των 22.500 ευρώ: Όλα στο όνομα της μόδας.

Ναι, το ποδήλατο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την άποψη της Hermes για το απόλυτο μηχάνημα κινητικότητας. Παραμένει όμως ένα απλό ποδήλατο. Ωστόσο, όταν εταιρίες με τόσο μεγάλο όνομα ασχολούνται ακόμη και με απλά πράγματα, σπάνια θα δείτε ένα αντικείμενο που μπορούμε να αγοράσουμε όλοι.

Advertisement
Advertisement

Σημειώστε επίσης ότι η Hermes επιλέγει τους πελάτες της  για το Odyssee Terre, που θα σας κοστίσει (επαναλαμβάνουμε) 22.500 €. Γιατί σας ζητούν να πληρώσετε τόσο πολύ για ένα ποδήλατο με πεντάλ; Λοιπόν, μέρος της ιστορίας είναι όλη η κληρονομιά που κρύβεται πίσω από την εταιρεία. Από τότε που ιδρύθηκε αυτός ο οίκος σχεδιασμού το 1837, άρχισαν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν τα πάντα, από ρούχα μέχρι έπιπλα, αρώματα, κοσμήματα και τώρα ποδήλατα. Όσο για το Odyssee Terre, η Hermes το αποκαλεί «συμπαγές ποδήλατο μεταφοράς». Αλλά πόσο συμπαγές μπορεί να είναι ένα ποδήλατο, και τι  μπορεί να μεταφέρει για να δικαιολογήσει μια τιμή πάνω από 20.000 ευρώ;

Στην πραγματικότητα, δεν πληρώνετε για μέγεθος ή χωρητικότητα. Πληρώνετε για το πώς σχεδιάζεται και κατασκευάζεται αυτό το ποδήλατο. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι το πλαίσιο του. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η Hermes αποφάσισε να εξερευνήσει ένα πολύ δύσκολο υλικό για τη δημιουργία ποδηλάτου, το ξύλο. Ζυγίζει μόλις 11 κιλά. Ωστόσο, σε αυτό μπορεί να προστεθεί επιπλέον εξοπλισμός με τη μορφή σχάρας και καλαθιού, συμβάλλοντας σε κάποια χρησιμότητα και αυξάνοντας το βάρος στα 14 κιλά.

Advertisement

Στο τέλος της ημέρας, η Coco-Mat στην Ελλάδα έφτιαχνε και φτιάχνει ξύλινα ποδήλατα (ακόμη και ηλεκτρικά) με πολύ καλύτερες τιμές. Έτσι η επιλογή είναι δική σας. Θέλετε να είστε μέσα στη μόδα ή να πάρετε ένα οικολογικό και λειτουργικό ποδήλατο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Bugatti Chiron της Hermes
Rolls-Royce Phantom Oribe: Μία και μοναδική (+video)
Apple και Hermès δημιουργούν…

Advertisement